YÖK’ten, ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’ düzenledi

YÖK ve Sağlık Bakanlığı İş Birliğiyle Sağlıkta Dijital Dönüşüm Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde yapılan çalıştay, dijital teknolojilerin sağlık sektöründeki değişimlerine uyum sağlamayı ve geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın liderliğinde gerçekleşen çalıştaya, Sağlık Bakan yardımcıları Şuayıp Birinci ve Yasin Erkoç, Sağlık Bakanlığı yöneticileri, Yükseköğretim Kurulu başkan vekilleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, dekanları, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

YÖK’ten ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’

Özvar, açılış konuşmasında, “Dijital dönüşüm sürecinde yetkin insan kaynağı yetiştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile ortak bir vizyon oluşturmak için yürüttüğümüz uyumlu çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Sağlık eğitiminde dijital dönüşümü sağlamak için paydaşlarla işbirliği yaptıklarını belirten Özvar, “Bu çalıştayda, sağlık alanlarında ön lisans ve lisans programlarının geliştirilmesi, mevcut programların etkinliğinin ve sektörle uyumunun tartışılması ve geleceğe yönelik somut adımların belirlenmesi hedeflenmektedir.” dedi.

‘Müfredat Düzenlemelerini Birlikte Yapacağız’

Özvar, mevcut programların gözden geçirilmesi, yeni programların tasarlanması ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda çalıştıklarını belirterek, “Mevcut programlara dijital beceriler kazandıracak müfredat düzenlemelerini üniversitelerle birlikte planlıyoruz. Sağlık alanında açılacak programlar için sektör desteğinin önemini vurgulamaktayız.” ifadelerini kullandı.

‘Yapay Zeka Programlarının Sayısı Artacak’

Özvar, yapay zeka ve bilişim temelli programların artarak devam edeceğini belirterek, “Yapılan çalışmalar ve açılan yeni programlar, bilişim ve dijital teknoloji alanlarındaki tecrübeyi artırmaktadır. Bu tecrübeleri sağlık eğitimine aktarıp, dijital teknolojilere hakim sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Benzer çalışmalar tarım ve yeşil dönüşüm alanlarında da yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

CHP lideri Özel, grup toplantısında konuşuyor; sözlerine Ferdi Zeyrek’i anarak başladı

CHP lideri Özel, grup toplantısında konuşuyor; sözlerine Ferdi Zeyrek’i anarak başladı

‘Stratejik çıkmaz uzun sürebilir, ancak çıkış için stratejik bir noktadır’

CyberPeace Vakfı Kurucu Başkanı Feng, stratejik öngörüye ihtiyaç olduğunu belirterek Çin ile Japonya arasındaki çatışmanın üç aşamasına mercek tuttu.

“Bayramdan sonra” demişti, Bahçeli bugün de toplantıya katılmadı

Bayramdan sonra TBMM’de grup toplantısına katılacağını duyuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün de grup toplantısı düzenlemedi.

İsrailliler şaşkın

İsrail halkı, her gece Demir Kubbe’yi geçip kentlerine düşen İran füzelerinin şokunu yaşıyor.

Tekirdağ’da durdurulan kamyonetten 13 düzensiz göçmen çıktı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde jandarma ekipleri, yasa dışı yollarla yurda giren 13 düzensiz göçmeni yakaladı.

İran- İsrail savaş diplomasisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.