Trump, İran ile Savaşta Barış Umutlarını Artırdı

16 Nisan 2026 tarihinde Hakan Kaplan tarafından yayımlanan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ABD-İsrail arasında süregelen çatışmalar hakkında umut verici açıklamalarda bulundu. Trump, Fox News ile gerçekleştirdiği röportajda, savaşın sona erme aşamasına yaklaştığını ifade etti. “Sanırım bitmeye çok yakın. Yani, ben durumu bitmeye çok yakın olarak görüyorum.” diyen Trump, İran’la olan durumun nasıl gelişeceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

İran ile savaş konusundaki belirsizlikleri dile getiren Trump, savaşın sona erip ermediği sorusuna, “Sanırım bitmeye çok yakın. Yani, ben durumu bitmeye çok yakın olarak görüyorum.” şeklinde yanıt verdi. Ayrıca, “Eğer şu anda oradan tamamen çekilip gitsem, o ülkeyi yeniden ayağa kaldırmaları 20 yıl sürebilir. Henüz işimiz bitmedi, neler olacağını göreceğiz. Sanırım gerçekten bir anlaşma yapmayı canıgönülden istiyorlar.” şeklinde konuştu.

ABD’nin İran’a yönelik saldırı kararını değerlendiren Trump, eğer böyle bir karar alınmamış olsaydı, günümüzde nükleer silahlara sahip bir İran ile yüz yüze kalacaklarını öne sürdü. Trump, “Eğer ellerinde nükleer bir silah olsaydı, oradaki herkesi yardıma çağırmak durumunda olurdunuz. Bunu yapmak istemezdiniz.” dedi. Ayrıca, İran ile ikinci tur müzakerelerin “önümüzdeki iki gün içinde gerçekleşebileceğini” belirtti.

Bu açıklamalar, ABD’nin İran ile olan ilişkilerinde yeni bir dönüm noktasına işaret ediyor ve uluslararası arenada barış arayışlarının hız kazanabileceğine dair umutları artırıyor.

BURAYA FOOTER LİNKİNİ YAZ