Yargıtay’dan son karar: Ekran görüntüsü tek başına yetmez

Yargıtay Kararı: Dijital Mesajlar Tek Başına Delil Niteliği Taşımıyor

Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin verdiği karara göre, dijital mesajlaşmaların tek başına delil niteliği taşımadığı belirtiliyor. Kararın detaylarına ilişkin bilgi veren Avukat Cem Duman, tehdit suçuna dair mesajlaşma kayıtlarının yalnızca fotokopi olarak sunulmasının, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan teyit alınmamasının ve mağdurun telefonunda asıllarının ve mesaj tespit tutanağının bulunmamasının beraat kararının gerekçesi olduğunu açıkladı.

TEK BAŞINA DELİL OLMAZ: Avukat Duman, son dönemde telefon ekran görüntülerinin mahkemelerde delil olarak sunulmaya başlandığını belirtti. Ancak, ekran görüntülerinin kolayca manipüle edilebileceğine dikkat çekerek, bu tür delillerin tek başına yeterli görülmediğini vurguladı.

KAYIT ALTINA ALINMALI: Doğrulanabilirlik açısından ekran görüntülerinin diğer delillerle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Avukat Duman, sosyal medya yazışmalarının elektronik olarak doğrulanmaması halinde ceza davalarında delil olarak kabul edilmeyeceğini belirtti.

RESMİ DOĞRULAMA ÖNEMLİ: Avukat Duman, sunulan delillerin gerçekliğinin kanıtlanabilir olması gerektiğini vurgulayarak iletişim geçmişinin saklanması ve korunmasının önemine değindi. Bu kararla, dijital delillerin hukuki kriterlere uygun sunulmadığı durumlarda güvenilir bir dayanak olamayacağı hatırlatıldı. Artık, ekran görüntüsü gibi kayıtların tek başına yeterli delil olması zorlaşacak ve telekomünikasyon kayıtlarının ve resmi doğrulamanın önemi artacak.

(EE-ÖK-Y)

(İHA)

Related Posts

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

Polise yakalanınca namaza durdu, cezadan kurtulamadı

Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken ekipler tarafından yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed (29), namaz kılmaya başladı. Ekipler, Alabed’e namazını kıldıktan sonra 23 bin 11 TL para cezası uyguladı.

Ankara’da 5 katlı binada yangın

Ankara’da 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

‘Kontrollü yıkım’da panik anları! ‘Kurtlar Vadisi’ oyuncusunun evi hasar aldı

İstanbul Güngören’de kentsel dönüşüme giren binanın ‘kontrollü yıkımı’ esnasında yan taraftaki binanın iki dairesinde hasar oluştu. Hasar gören bina hakkında daha önce yıkım kararı olduğu öğrenilirken söz konusu bir dairenin Kurtlar Vadisi, Seksenler ve Şahane Damat gibi dizilerde rol alan oyuncu Orhan Yaylacıkoral’a ait olduğu ortaya çıktı.

Bingöl’de otomobiller çarpıştı: 8 yaralı

Bingöl’de otomobillerin çarpışması sonucu 2’si çocuk 8 kişi yaralandı.

Somali’de askeri helikopter alev alarak havaalanına düştü

Somali’deki Aden Adde Uluslararası Havalimanı’nda bir askeri helikopterin inişi sırasında düştüğü bildirildi. Düşen helikopterin Afrika Birliği’ne (AU) ait olduğu kaydedildi.