TEDAŞ, elektrik hatları için taşınmazları kamulaştıracak

1 Şubat 2025 tarihli ve 32800 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 9491 sayılı karara göre, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güzergâhlarda elektrik dağıtım tesisleri kurulması için taşınmazların mülkiyet şeklinde kamulaştırılması kararlaştırıldı. Ayrıca hat emniyet sahalarının oluşturulması için irtifak hakkı tesis edilecek.

Kamulaştırma işlemi, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi kapsamında “acele kamulaştırma” hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek

Related Posts

Büro kuracak genç avukatlara faizsiz kredi müjdesi: 6 ay ödemesiz kredi dönemi başladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, genç avukatlara kendi bürolarını kurabilmeleri için 6 ay ödemesiz, sabit ve değişken faizli alternatifleri içeren kredi desteği sağlanacağını bildirdi. Adalet Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Barolar Birliği, Vakıfbank ve Kredi Garanti Fonu iş birliğiyle hayata geçirilen yeni protokol kapsamında, genç avukatlara büro kurarken kullanılmak üzere kredi desteği sağlanacak. İlk 5 yıl içinde mesleğe başlayan avukatlar, teminatsız, düşük faizli ve 6 ay ödemesiz kredi seçeneklerinden yararlanabilecek. Destek paketinin büyüklüğü ise 5 milyar TL olarak belirlendi.

Palandöken: Kredi kartı komisyon farkı esnafın kazancını eritiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının ürün tedarikinde yarattığı eşitsizlik ve kredi kartı komisyonlarını esnafa yıkmasının, sigara satışını esnaf için sürdürülemez hale getirdiğini söyledi. Palandöken’e göre bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Çivi çakmayan AKP dış borçta rekor kırdı!

Dış borç, 527.5 milyar dolarla rekor kırarken bu borcun büyük bir bölümü AKP döneminde gerçekleşti. CHP, dış borç stokunun AKP’nin iktidarda olduğu dönemde 395.7 milyar dolar arttığına dikkat çekti. CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez …

15 Temmuz’da ücretsiz olacak toplu ulaşım hatları belli oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre 15 Temmuz’da Başkentray, İZBAN ve Marmaray gibi ulaşım hatları ücretsiz hizmet verecek.

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.