Suveyda Aşiretleri Yeni Yönetimi Destekliyor

Suveyda Aşiretleri, Yeni Yönetimi Desteklerini Açıkladı

Suriye’nin güneyinde bulunan Suveyda ilindeki Arap Sünni aşiretler, geçici hükümeti desteklediklerini duyurarak ellerindeki silahları teslim etmeye hazır olduklarını belirtti.

Yaklaşık 1500 silahlı üyesi olan Suveyda Aşiretleri Hareketi Topluluğu temsilcileri, il merkezinde toplanarak yeni yönetimi desteklediklerini açıkladı.

Açıklamayı yapan Muflih Ebu Sabır, liderliğindeki Arap Sünni aşiretlerin, ülkedeki barış ve istikrarın sağlanması için yeni yönetimi desteklediğini belirtti.

Suriye’nin bölünmesine karşı olduklarını vurgulayan Ebu Sabır, ülkenin birliği için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ebu Sabır, bölgede güvenliği sağlamak için çalıştıklarını ve mezhepsel çatışmaları istemediklerini dile getirdi. Suveyda’ya geçici hükümetin girmesini desteklediklerini belirten Ebu Sabır, geçici hükümetin varlığı durumunda silahlarını teslim etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Suveyda Aşiretleri Hareketi çatısı altında bulunan Ec-Cavabra, eş-Şanble, el-Mesaid, el-Atayce, el-Havasne, el-Hasan, el-Mezavde, el-Giyas ve er-Remsan aşiretleri de yeni yönetimi destekliyor.

Related Posts

Feribotta katil avı: Yolcular 10 saat mahsur kaldı

İngiltere’nin Dover Limanı’nda polisin cinayet zanlısını yakalamak için düzenlediği operasyon, feribotta seyahat eden yolcuların 10 saat boyunca mahsur kalmasına neden oldu. Geniş kapsamlı operasyon sırasında DFDS şirketine ait feribot, Fransa’nın Calais limanına doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.

Dünyanın en yüksek nüfusa sahip ülkeleri açıklandı: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti

TÜİK’in Dünya Nüfus Günü bültenine göre; Türkiye, nüfus büyüklüğü sıralamasında 194 ülke arasında 18’inci sırada yer aldı. Türkiye’nin toplam doğurganlık hızı 1,48 çocuk ile dünya ortalamasının altında kaldı.

Yapay zekayla 3 ülkenin dışişleri bakanını dolandırdılar

ABD Dışişleri Bakanlığı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu taklit eden bir dolandırıcının, üst düzey yetkililere ulaştığına dair alarm verdi.

Pos cihazlarıyla 50 milyar TL’lik vurgun

İstanbul başta olmak üzere 6 ilde POS cihazları üzerinden 47.5 milyar liralık vurgun yaptıkları belirlenen 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Texas’ta meydana gelen selde 160’tan fazla kişi kayıp

ABD’nin Texas eyaletindeki sel felaketinde ölü sayısı 109’a yükselirken, kayıp 160’tan fazla kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Trump’tan Japonya ve Güney Kore’ye gümrük vergisi

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.