Soğuk terk etmiyor, İzlanda’dan yenisi geliyor

Son Hava Durumu Tahminleri Açıklandı: Ülke Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile Giresun, Trabzon, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde aralıklı yağışlar bekleniyor.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, fakat Trakya, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu’nun güneybatısında karla karışık yağmur ve kar yağışı olabilir. Bu bölgelerde buzlanma ve kar örtüsü oluşma riski de mevcut.

Öğle saatlerinden sonra özellikle Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise yağışların zaman zaman hafif devam etmesi öngörülüyor.

Meteorolojiden Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgara karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, “Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara, Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve kar savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

İzlanda Soğukları İçin Uyarı Geldi

Marmara bölgesi için AKOM tarafından İzlanda soğukları uyarısı yapıldı. AKOM’dan yapılan açıklamada, “İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde İzlanda kökenli soğuk hava dalgasının Perşembe gününe kadar etkili olmaya devam edeceği, aralıklı yağmur ve sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı, sıcaklıkların 4-8°C civarında kış değerlerinde seyredeceği öngörülüyor” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Rusya’yı şoke eden saldırı: Plajı vurdular

Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk kentinde bir plaja düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 7 kişi yaralandı.

Feribotta katil avı: Yolcular 10 saat mahsur kaldı

İngiltere’nin Dover Limanı’nda polisin cinayet zanlısını yakalamak için düzenlediği operasyon, feribotta seyahat eden yolcuların 10 saat boyunca mahsur kalmasına neden oldu. Geniş kapsamlı operasyon sırasında DFDS şirketine ait feribot, Fransa’nın Calais limanına doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.

Dünyanın en yüksek nüfusa sahip ülkeleri açıklandı: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti

TÜİK’in Dünya Nüfus Günü bültenine göre; Türkiye, nüfus büyüklüğü sıralamasında 194 ülke arasında 18’inci sırada yer aldı. Türkiye’nin toplam doğurganlık hızı 1,48 çocuk ile dünya ortalamasının altında kaldı.

Yapay zekayla 3 ülkenin dışişleri bakanını dolandırdılar

ABD Dışişleri Bakanlığı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu taklit eden bir dolandırıcının, üst düzey yetkililere ulaştığına dair alarm verdi.

Pos cihazlarıyla 50 milyar TL’lik vurgun

İstanbul başta olmak üzere 6 ilde POS cihazları üzerinden 47.5 milyar liralık vurgun yaptıkları belirlenen 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Texas’ta meydana gelen selde 160’tan fazla kişi kayıp

ABD’nin Texas eyaletindeki sel felaketinde ölü sayısı 109’a yükselirken, kayıp 160’tan fazla kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.