Siber güvenlik alarmı: Yüzlerce yazıcı tehdit altında

Siber Güvenlik Açıkları Yüzlerce Yazıcıyı Tehdit Ediyor

Siber güvenlik alanında öncü bir kuruluş olan Rapid7, yaptığı kapsamlı araştırmada Brother, Fujifilm, Ricoh, Toshiba ve Konica Minolta gibi tanınmış markaların 748 çok fonksiyonlu yazıcı, tarayıcı ve etiket yazıcısında toplamda sekiz kritik güvenlik açığı tespit etti. Bu açıklar, kötü niyetli kişilerin cihazlara ve ağlara yetkisiz erişim sağlamasına olanak tanıyor. En ciddi güvenlik açığı kimlik doğrulama atlatma olarak belirtiliyor ve bu durum saldırganların cihazın kontrolünü ele geçirmesine olanak sağlıyor.

Çoğu cihazın varsayılan şifresi, cihazın seri numarasına dayanıyor ve bu da başka bir güvenlik açığı aracılığıyla kolayca öğrenilebiliyor. Rapid7, kullanıcıların bu varsayılan şifreyi derhal değiştirmesi gerektiğini önemle vurguluyor. Brother’a göre, bu varsayılan şifre fabrika çıkışlı olduğu için firmware güncellemeleriyle değiştirilemiyor, bu da kullanıcıların müdahalesini zorunlu kılıyor. Saldırganlar, ele geçirdikleri erişimle kendi şifrelerini oluşturabilir, cihaz ayarlarını değiştirebilir veya yetkili kullanıcıların ayrıcalıklı fonksiyonlarını kullanabilirler.

Diğer güvenlik açıkları ise buffer taşmalarına neden olarak cihazların çökmesine yol açabilirken, bazıları ağ fonksiyonlarına erişim ve harici hizmetlerin kimlik bilgilerini çalma imkanı sunuyor. Bu durum, saldırganların ağda daha derinlere inerek hassas verilere ulaşma riskini artırıyor. Etkilenen modeller arasında 689 farklı Brother, 46 Fujifilm, 5 Ricoh, 2 Toshiba ve 6 Konica Minolta modeli bulunuyor. Dell gibi markaların da Brother yazıcılarını kendi markaları altında sattığı belirtiliyor ancak Rapid7’den Stacey Holleran, Dell modellerinin etkilenip etkilenmediği konusunda kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Daha önce ortaya çıkan Xerox Versalink yazıcılarındaki benzer zafiyetlerle doğrudan bir bağlantı olmadığı, sadece varsayılan şifre mekanizmasının benzer olduğu açıklandı.

Related Posts

Dünyanın pedalı Sakarya’da döndü: Şampiyona festivale dönüştü

Sakarya, dünya bisiklet otoritelerinin takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olan UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Toprak Razgatlıoğlu podyum mücadelesi için İtalya’da

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, WorldSBK’nın 2025 sezonunda altıncı yarışına 13-15 Haziran tarihleri arasında İtalya’da çıkacak.

Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası Antalya’da başladı

Avrupa Golf Birliği (EGA) tarafından Antalya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası 30 ülkeden sporcuların katılımıyla başladı.

iPhone, iPad ve Mac için Apple Games duyuruldu

Apple, iPhone başta olmak üzere iPad ve Mac cihazlarını sıklıkla oyun oynanabilir bir hale getirmek istiyor.

Otonom araçların sessiz devrimi! Sürücüsüz gelecek

Otonom araçlar, yapay zeka ve ileri sensör teknolojileriyle donatılmış sürücüsüz sistemleriyle otomotiv sektörünü kökten değiştirdi. Radar, LIDAR, GPS ve derin öğrenme algoritmalarıyla çevresini algılayarak insan müdahalesi olmadan hareket edebilen …

Uzaydan gelen gizemli sinyal: Her 44 dakikada bir tekrarlanıyor

Dünya’dan yaklaşık 15.000 ışık yılı uzaklıkta tespit edilen ASKAP J1832-0911 adlı kozmik nesne, daha önce benzeri görülmemiş şekilde her 44 dakikada bir 2 dakika boyunca hem radyo dalgaları hem de X-ışınları yayıyor.