Nimet Üyken Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Nimet Üyken Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), her yıl düzenlediği Nimet Üyken Basın Ödülleri kapsamında, Demirören Medya’nın 5 ödüle layık görüldüğünü duyurdu. TJK, atçılık ve yetiştiriciliği ile atçılık tarihi ve kültürünü tanıtmayı amaçlıyor.

BASIN ÖDÜLLERİNİN AMACI

Nimet Üyken Basın Ödülleri, Türk atçılığı ve atçılık kültürünü tanıtmak amacıyla kendi çalışmalarının yanı sıra her yıl düzenleniyor. Yazılı ve görsel medya mensuplarının bu alandaki çalışmaları, seçici kurul tarafından titizlikle değerlendiriliyor.

Seçici kurulun başkanlığını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş’in yaptığı yarışmada, 2024 yılında ulusal ve yerel medyada yer alan 50 eser incelendi.

DEMİRÖREN MEDYA 5 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yapılan değerlendirme sonucunda Hürriyet Gazetesi’nden Zeynep Bilgehan ve Pelin Akaydın, ‘En Yakın Tanığının Dilinden Bir Şampiyonluk ve Aşk Hikayesi’ adlı eserleriyle ödüle layık görüldü. Fulya Işık ise ‘Atatürk’ün 98 yıllık Mirası’ adlı eseriyle ödül aldı. D-Smart Spor Spikeri Berke Kosova, ‘TJK Asli Üyesi Kerem Alkan ile Özel Röportaj’ isimli çalışmasıyla; D-Smart Spor Muhabiri Ceyda Akkabak da ‘TJK Kadınlar Günü Özel Yayını’ adlı eseriyle Nimet Üyken Özel Ödülü’ne değer bulundu.

NİMET ÜYKEN’İN HAYATI

Nimet Üyken, 1919 yılında doğmuş olup hukuk tahsilinin ardından spor yazarlığına adım atmıştır. ‘At Yarışçılığı’nda 65 Yıl’ ve ‘Türkiye Jokey Kulübü’nün Tarihçesi’ isimli kitaplarıyla tanınan Üyken, 2009 yılında vefat etmiştir.

Related Posts

Küçük Elif’ten Örnek Davranış

2,5 yaşındaki Elif Aden, parkta temizlik yaparak çevre bilinci oluşturdu. Ailesiyle örnek oldular.

Azerbaycan Basın Tarihinde Özel Müze

Akif Aşırlı, ofisini Azerbaycan basın tarihine ışık tutan bir müzeye dönüştürdü.

Wipha Tayfunu nedeni ile en yüksek fırtına uyarısı!

Wipha Tayfunu nedeniyle Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde en yüksek seviye olan T10 fırtına uyarısı verildi. Çin basınındaki haberlere göre Hong Kong Gözlemevi, rüzgar hızının saatte 118 kilometreyi aşabileceğini bildirdi. UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ …

CHP’li Çakırözer: Murat Çalık’ı onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz, ülkemizin itibarı artmaz, ekonomimiz de güçlenmez!

CHP’li Çakırözer: Murat Çalık’ı onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz, ülkemizin itibarı artmaz, ekonomimiz de güçlenmez!

Rusya’da 6,7 büyüklüğünde deprem

Rusya’nın Kamçatka bölgesinin açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.

Kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 14 ve ulusal seviyede aranan 1 suçlunun Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Belçika, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.