New York Post: Trump, Ukrayna savaş için devrede

New York Post gazetesinin dünkü haberine göre, 7 Şubat Cuma günü, Air Force One uçağında Trump, iki liderin kaç kez konuştuğu sorulduğunda “söylemese daha iyi olur” dedi. Trump, New York Post’a verdiği demeçte, “Putin, insanların ölmeyi bıraktığını görmek istiyor” diye konuştu.

Trump, New York Post’a verdiği demeçte, “Putin ile her zaman iyi bir ilişkisi olduğunu” ve savaşı sona erdirmek için somut bir planı olduğunu söyledi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi. “Umarım hızlı olur” diyen Trump, “Her gün insanlar ölüyor. Ukrayna’daki bu savaş çok kötü. Bu lanet şeyi sona erdirmek istiyorum” diye konuştu.

Hem Kremlin’den hem de Beyaz Saray’dan konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, geçen ayın sonunda, Putin’in Trump ile bir telefon görüşmesi yapmaya hazır olduğunu ve Moskova’nın Washington’dan da hazır olduğuna dair bir haber beklediğini söylemişti.

TRUMP GELECEK HAFTA ZELENSKY İLE GÖRÜŞECEK

Trump, 7 Şubat Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte ayrıca, savaşın sona ermesini görüşmek üzere muhtemelen önümüzdeki hafta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile bir araya geleceğini açıkladı.

Rusya’nın, Ukrayna’yı topyekun işgaliyle başlayan savaş, 24 Şubat’ta üçüncü yıl dönümünü kutlayacak. Çatışmalar sırasında büyük çoğunluğu Ukraynalı olmak üzere binlerce insan hayatını kaybetti.

Related Posts

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.

Bilecik’te yine orman yangını çıktı

Bilecik’in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde orman yangını çıktı. Bilecik’te geçtiğimiz haftada da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

EMEP’ten CHP’nin Saraçhane mitingine destek!

Emek Partisi (EMEP), CHP’nin bu akşam Saraçhane’de düzenlenecek ‘Millet İradesi’ne sahip Çıkıyor Mitingi’ için çağrı yaparak, “İşçi ve emekçileri, gençleri, kadınları bu akşam 20.30’da Saraçhane’de bir araya gelmeye çağırıyoruz. İBB operasyonları kapsamında, hukuksuz bir biçimde tutuklananlar serbest bırakılsın! Kayyım kararları alınsın ve belediye başkanları görevlerine iade edilsin” açıklamasını yaptı.

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.