Küba’dan Rusya’ya insan ticareti gibi asker sevkiyatı iddiası: İnşaatta çalışacağını sanan Kübalılar savaşa gönderildi

Savaş Mağduru Kübalı Francisco Garcia’nın Dramı

Başından geçen kabus dolu olayları anlatan Francisco Garcia, Havana’dan Moskova’ya giden uçakta bulunduğu an, “hayatının en büyük hatasını” yaptığını fark ettiğini dile getirdi.

Sosyal medya platformlarında yayılan ilanlarda Rusya’daki zarar gören binaların onarımı vaadiyle Kübalıları kandıran şebekenin, aslında savaşa göndermek için kullanıldığı ortaya çıktı. Binlerce Küba vatandaşının bu tuzakla Rusya’ya getirildiği ve çoğu savaşta hayatını kaybettiği iddialar arasında.

Garcia’nın ifadelerine göre, cepheden sağ kurtulmayı başarsa da hem fiziksel hem de psikolojik olarak derin yaralar aldı. “Korku göstermemize izin verilmiyordu. Rus askerler, savaşta robot gibi olmamız gerektiğini söylüyordu. Komutanlar, korkunun izini bile ortadan kaldırmak için başımıza ve kaburgalarımıza silah dipçiğiyle vuruyordu” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Havana’daki hastanede görevli olan Garcia, Rusya’ya işçi olarak gitmeyi kabul ettiğinde ayda yaklaşık 1900 sterlin maaş ve çalışma izni vaat edilmişti. Ancak gittiğinde turist vizesiyle değil askeri kıyafet giymiş bir Kübalı tarafından karşılandı ve işkence dolu günler başladı.

Zorla Askerlik ve Açlıkla Geçen Günler

Garcia’nın anlattığına göre, bir spor okuluna terkedilerek başlayan yolculuğu, açlık ve susuzluğun eşlik ettiği 10 günlük bir isyanın ardından askerlik belgelerini imzalamaya zorlandığı bir döneme dönüştü. Daha sonra askeri eğitime tabi tutulan Kübalılar, yoğun bir şekilde eğitilerek savaşa hazırlanıyorlardı.

Rusya, ağır kayıplar nedeniyle yeni savaşçılar ararken, Garcia ve diğer Kübalılar da savaşın içinde yer aldı. Daily Mail’in iddiasına göre, savaşın başlangıcından bu yana 20 binden fazla Kübalı askere alındı ve 7 bin kadarı halen cephede bulunuyor.

Garcia, savaş sırasında iki kez yaralandığını ve Rus askerleri tarafından terkedildiğini belirtti. Bir yıl boyunca farklı bölgelerde savaşan Garcia, savaşın ardından kaçış planı yaparak Atina’ya ulaşmayı başardı. Şu an Atina’da yaşayan ve dram dolu yaşamını sürdüren Garcia’nın hikayesi, insanlık adına düşündürücü dersler barındırıyor.

Related Posts

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

CHP’li 3 büyükşehir belediyesine operasyon… Özgür Çelik’ten ’19 Mart’ göndermesi: ‘Darbe girişimini ülke geneline yaymaya karar verdiler’

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alındı. Tutdere ve Karalar’a yönelik operasyonu İstanbul Cumhuriyet …

Başhekim görevden alındı! Hemşireyi intihara sürüklediği ortaya çıktı

Muğla’nın Datça ilçesinde bir hemşirenin mobbing iddiasıyla intihar girişiminde bulunmasının ardından başlatılan inceleme sonucunda Datça Devlet Hastanesi Başhekimi ve İdari Müdür Yardımcısı görevden alındı.

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Çekya’da geniş çaplı elektrik kesintisi yaşandı: Başbakan ‘Merkez Kriz Ekibi’ni topladı

Çekya Başbakanı Petr Fiala, yaptığı açıklamada elektrik kesintisi sorunun çözmek için Merkez Kriz Ekibini toplantıya çağırdığını belirtirken yaşanan elektrik kesintisinin nedenini araştırdıklarını bildirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Lukas Vlcek, “Bu, dakikalar içinde çözülebilecek bir sorun değil. Saatler sürecek. Kesinti, ülkenin önemli bir bölümünü etkiledi.” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.