Kıbrıslı liderler ara bölgede bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Cenevre’deki gayriresmi 5+1 toplantısından sonra bugün bir araya geldi. İki liderin BM karargahının bulunduğu ara bölgedeki saat 09.17’de başlayan görüşmesi sona erdi. Saat 11.00 sıralarında tamamlanan görüşme 1.5 saat sürdü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Tatar’a KKTC Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Güneş Onar, Hristodulidis’e ise Rum müzakereci Menelaos Menelau eşlik etti. Ara bölgedeki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisinin ofis binasında yapılan görüşmenin ardından liderler bölgeden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, binadan ayrılmadan önce basın mensuplarının soruları üzerine her şeyi görüştüklerini ve her iki tarafın da isteklerini ortaya koyduğunu belirterek, 24 Nisan’dan önce yeniden görüşeceklerini söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis ise ara bölgeden ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, görüşmeyi “olumlu” olarak niteledi. Rum medyası, Hristodulidis’in görüşme sonrasında yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri’ne karşı bazı taahhütler üstlendiklerini, bu nedenle görüşmenin hemen olmasını istediğini söylediğini belirtti. “Vaat edilenlerin yerine getirilmeye başlandığını” belirten Hristodulidis, 6 konudan 4’ünde ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Tatar’ın Cumhurbaşkanlığında basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. İki lider son olarak 17-18 Mart tarihlerinde Cenevre’de yapılan 5+1 gayriresmi Kıbrıs zirvesinde bir araya gelmişti.

Related Posts

Almanya’dan İsrail’e: Dilimizi değiştirdik, muhtemelen siyasi eylemlerimizi de değiştireceğiz

Almanya’dan İsrail’e: Dilimizi değiştirdik, muhtemelen siyasi eylemlerimizi de değiştireceğiz

Evdeki dolaptan kalaşnikof, tabanca ve av tüfeği çıktı

Adana’da bir evde 3 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi, 3 kardeş gözaltına alındı.

Oyuncu Russell Brand, tecavüz ve saldırı suçlamalarıyla hakim karşısında

Oyuncu Russell Brand, tecavüz ve saldırı suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

Haftasonu planları suya düştü: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Bugün için 14 ile sarı kodlu uyarı verildi. Öğle saatlerinde yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli yağış gelecek. İstanbul ve tüm ülke genelinde hafta sonu yağışlı geçecek.

İspanya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Cuerpo CNN TÜRK’e konuştu: Türkiye AB için önemli bir partner

İspanya’nın Ekonomi, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Carlos Cuerpo, CNN TÜRK’e özel açıklamalarda bulundu. İspanyol Bakan, “Türkiye, Avrupa Birliği için önemli stratejik bir partner” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve İsrail arasında ticaret sürüyor mu, veriler ne söylüyor?

Türkiye ve İsrail arasında ticaret sürüyor mu, veriler ne söylüyor?