İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde iddia edilen İslami Cihad Hareketi üyesini tehdit oluşturduğu gerekçesiyle öldürdü.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyine gitmeye çalışan bazı gruplara şüpheli oldukları için ateş açıldı ve bir kişi vuruldu. Bu kişinin İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edildi.

26 Ocak Pazar sabahı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurması ve yerinden edilen Filistinlilere kuzeye dönme izni vermesi gerekiyordu. Ancak aynı gün, Refah kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Diğer yandan, İsrail, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, 25 Ocak’taki ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetimi, Yehud’un serbest bırakılması talebini iletti fakat Hamas bu talebi reddetti. Çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceği belirtildi.

Related Posts

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

Bursa’da zeytin tesisinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin depolama ve ambalajlama tesisinde çıkan yangın, 2 saatlik müdahaleyle söndürüldü. Yangında tesiste zarar oluştu.

Utandıran ilanlar: Borç, böbrek sattırıyor!

Dara düşüp çare bulamayan bazı vatandaşlar sosyal medyadan organlarını satışa sunmaya başladı. Konuyu araştıran SÖZCÜ TV çarpıcı bilgilere ulaştı.

‘Staja gidiyorum’ diye çıktı: 17 yaşındaki kız 4 gündür aranıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde evden ‘staja gidiyorum’ diye çıkan 17 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.

Bodrum’da zeytinlik için eylem

Muğla’nın Bodrum ilçesinde zeytinime dokunma eylem ve basın açıklaması yapıldı. Eylemciler açıklama öncesi eylem alnına bir parça kömür ve zeytini getirip yere koydu “hangisini yersiniz” diye sordu.