İran’da artan fabrika yangınları dikkati çekiyor: Sabotaj mı yapıldı?

İran’da Son Dönemde Artan Yangın ve Patlama Olayları

26 Nisan’da İran’ın güneyinde, Basra Körfezi kıyısındaki Bender Abbas Şehid Recai Limanı’nda meydana gelen patlama sonrasında ülkenin çeşitli bölgelerinde en az 5 yangın çıktı. Patlama, sabotaj iddialarını beraberinde getirdi ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın kasıtlı olup olmadığını belirlemek adına güvenlik ve yargı birimlerine soruşturma yapma talimatı verdi.

Patlamaların Nedeni Araştırılıyor

İlk incelemenin ardından yapılan raporda, patlamanın ihmalden kaynaklandığı ve yanlış etiketlenmiş ve doğru şekilde depolanmamış oksitleyici kimyasallardan kaynaklandığı belirtildi. İranlı yetkililer, sabotaj ihtimalini şimdilik reddetse de Tahran Milletvekili Muhammed Sirac, İsrail’in bu olayla ilgili izlerine rastlandığını iddia etti.

Liman patlamasının ardından İsfahan’da bir barut fabrikasında da patlama yaşandı ve henüz sebep açıklanmadı. Yangınlar, İsfahan, Elburz, Kum ve Meşhed gibi farklı bölgelerde de devam etti. Ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangınlar, geniş çapta hasara neden oldu ve yetkililer nedenlerini araştırmaya devam ediyorlar.

  • Elburz: Kerec kentindeki yangın, aslında ana elektrik santralinde değil, yakındaki bir çöp toplama alanında ve karton fabrikasında çıktı. Sosyal medyada çıkan yanlış bilgiler ise devlet televizyonu tarafından düzeltildi.
  • İlam: Batıdaki İlam eyaletinde yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda yangın başladı.
  • Kum: Kum kentindeki organize sanayi bölgesindeki bir fabrikada çıkan yangında 5 işçi yaralandı.
  • Meşhed: Rezevi Horasan eyaletindeki Meşhed kentinde bir fabrikada çıkan yangın, henüz nedeni belirsiz olmakla beraber, can kaybı veya yaralı bilgisi verilmedi.

İran’da art arda yaşanan bu olaylar, ülke genelinde endişeye neden olurken, yetkililer daha fazla zararın önlenmesi adına yoğun çaba sarf ediyor. Olayların detaylarına dair araştırmalar sürerken, insanların can güvenliği ve güvenliği en üst düzeyde tutulmaya çalışılıyor.

Related Posts

Yeni yargı paketi çalışması: Trafik saldırganlarına ve alkollü sürücülere hapis cezası geliyor

Taslağını Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yargı paketi üzerinde AK Parti Meclis Grubu’nun çalışmaları sürüyor. İlerleyen Günlerde Meclis Başkanlığına sunulması beklenen teklifte, trafiği tehlikeye sokan ve alkollü araç kullananlara hapis cezası getirilmesi gibi başlıklar yer alıyor.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

Atık madde yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Şanlıurfa’da çıkan atık yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Cemil Tugay, Özgür Özel ile bir araya geldi: ‘Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle…’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstanbul’da CHP lideri Özgür Özel ile bir araya geldi. Özel’in uğradığı saldırıya tepki gösteren Tugay, “Özgür Özel’e yapılan alçakça saldırıyı en sert biçimde kınıyorum. Bu saldırı yalnızca partimizin saygıdeğer Genel Başkanına değil, partimizin değerlerine, demokrasimize ve toplumsal barışımıza yöneliktir. Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle bu hale getirilen ortam, artık derhal sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da kaçak avlanan 700 kilogram balık ele geçirildi

Elazığ’da kaçak avlandığı tespit edilen 700 kilogram balık ele geçirildi. Bir kişiye ise idari işlem uygulandı.

Meral Akşener, sessizliğini Özgür Özel için bozdu: ‘Saldırıyı şiddetle kınıyorum’

İYİ Parti Genel Başkanlığı görevini bıraktıktan sonra güncel siyasi konulardaki sessizliğiyle zaman zaman gündem olan Meral Akşener, CHP lideri Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırıyı kınadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir