İran-ABD nükleer görüşmelerinin dördüncü turunun tarih ve yeri belli oldu

İran ve ABD Arasındaki Nükleer Görüşmeler, 11 Mayıs’ta Umman’da Gerçekleşecek

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı. Yerel basına açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, geçen hafta ertelenen İran-ABD arasındaki nükleer görüşmelerin tarihinin belirlendiğini duyurdu.

Görüşmelerin yeri ve zamanını ev sahibi Umman’ın belirlediğini aktaran Erakçi, “Şimdilik görüşmelerin 11 Mayıs Pazar günü yapılması planlanıyor. Müzakerelerin başlama saati konusunda Umman tarafından koordinasyon bekliyoruz.” dedi.

Erakçi, görüşmelerin gidişatına ilişkin ise “Müzakereler ilerliyor ve doğal olarak ne kadar çok ilerleme kaydedersek, o kadar çok istişareye ve incelemeye ihtiyaç duyacağız. Ayrıca komitelerin gündeme getirilen konuları gözden geçirebilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç var ancak önemli olan yavaş yavaş detaylara ineceğimiz bir yolda ilerliyor olmamız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Erakçi, yarın Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek Riyad’daki temaslarının ardından Katar’a geçecek.

ABD-İran Görüşmeleri

İran ile nükleer anlaşmadan 2018’de tek taraflı ülkesini çeken ABD Başkanı Donald Trump, İran ile doğrudan nükleer müzakere çağrısında bulunan ve tehditler de içeren bir mektubu mart ayında İran lideri Ali Hamaney’e göndermişti.

Mektuba İran, Umman üzerinden yanıt vermişti.

Tahran ile Washington, mektup trafiğinin ardından önce Umman’da 12 Nisan’da daha sonra birer hafta arayla Roma ve tekrar Umman’da dolaylı görüşmeler yapmıştı. Hem İran hem ABD, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini bildirmişti.

Dördüncü tur müzakerelerin 3 Mayıs’ta Roma’da yapılacağı açıklanmıştı ancak görüşmelere aracılık yapan Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, müzakerenin “lojistik nedenlerden” dolayı ertelendiğini duyurmuştu. (AA)

Related Posts

Nijerya’da yolcu teknesi battı: 37 kişi öldü

Nijerya’nın Kwara eyaletindeki nehirde yolcu taşıyan teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 37 kişi hayatını kaybetti.

Döner bıçaklı magandalar kutlamalara daldı

İzmir’de, Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesi ile birlikte 2 taraftarın döner bıçaklarıyla kutlamalara katıldığı kameralara yansıdı.

Ankara’da ‘Alman Çoban Köpeği Irk Standartları Yarışması’ düzenlendi

Ankara’da düzenlenen ‘Alman Çoban Köpeği Irk Standartları Yarışması’nda, en iyi özelliklere sahip köpekler seçildi.

Dervişoğlu ve Yavaş sürpriz bir ismin nişan törenine katıldı

İYİ Parti’nin eski lideri Meral Akşener’in ihraç ettiği Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın kızının nişan törenine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu katıldı. Nişanda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bulundu.

Eşini öperken ‘elektrik çarptı’: “Ağzımın içinde hala bacak kıllarım uzuyor”

48 yaşındaki bir kadının hayatı, eşini öperken hissettiği ‘elektrik çarpması benzeri’ hissin ardından altüst oldu. Yalnızca bir hafta sonra doktorlar, nadir görülen bir hastalığı olduğunu söyledi.

Meksika donanma gemisi köprüye çarptı: Ağır yaralılar var

Meksika donanmasına ait bir eğitim gemisinin New York’taki Brooklyn Köprüsü’ne çarptığı anlar sosyal medyada kısa sürede yayılırken, yetkililer 4’ü ağır en az 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerel saatle akşam 20.26’da meydana gelen kazada, 277 …