Iğdır’da Camii İcraya Çıkarıldı

Iğdır’da Sanayi Sitesi İçinde Bulunan Sosyal Tesisten Caminin İcra Yoluyla Satışı

Iğdır’da sanayi sitesi içinde yer alan ve vatandaşların katkıları ile inşa edilen sosyal tesisler arasında bulunan cami, kooperatif borcu nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Baharlı Mahallesi’nde 1976 yılında tamamlanan sanayi sitesi için kurulan kooperatif, bankadan kredi çekti ancak borçlar ödenmediği için banka kooperatife icra gönderdi. Kooperatif dağılınca borçlar ortada kaldı ve yıllardır süregelen sorunlar nedeniyle icra dairesi tarafından satış ilanı yayınlandı. İlanda, sanayi sitesinde bulunan cami ve çıraklık eğitim merkezi gibi sosyal alanlar satışa sunuldu.

Vatandaşlar, özellikle ibadetlerini gerçekleştirdikleri caminin icra yoluyla satılmasına büyük tepki gösterdi.

“Bu usulsüzlüğü yapanlar bellidir”

Sanayi esnafından Aslan Bağcı, yapılan ihalede usulsüzlük olduğunu iddia ederek, “Devletin bu bölgede okulu var, resmi okulu var. Çıraklık eğitim merkezi de burada. Çeşitli alanlarda eğitim alanlar bulunuyor. Bu devletin yaptığı kamu yatırımıdır. Bu yerler nasıl özelleştirilip satılabilir? Devlet böyle bir şey yapmaz. Bu usulsüzlüğü yapanlar bellidir. Haber verilmeden, uyarı yapılmadan, esnafın durumu göz önüne alınmadan yapılan bir ihale sonucunda satıldı. Burada 3 kişi değil. İhaleye aslında iki kişi katıldı. Son anda bir kişi daha ilave edildi. Diğer kişiye ulaşılamıyor. Burada açıkça bir usulsüzlük mevcut” dedi. – IĞDIR

Related Posts

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’den ilk açıklama: ‘Şizofrenik bir dilekçeyle dava açılıyor, hemen reddedilmeliydi!’

Son dakika haberi… CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi. Gelişmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz Türkiye’nin gündemi ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu dava hemen reddedilmeliydi” dedi.

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

Bursa’da zeytin tesisinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin depolama ve ambalajlama tesisinde çıkan yangın, 2 saatlik müdahaleyle söndürüldü. Yangında tesiste zarar oluştu.

Utandıran ilanlar: Borç, böbrek sattırıyor!

Dara düşüp çare bulamayan bazı vatandaşlar sosyal medyadan organlarını satışa sunmaya başladı. Konuyu araştıran SÖZCÜ TV çarpıcı bilgilere ulaştı.

‘Staja gidiyorum’ diye çıktı: 17 yaşındaki kız 4 gündür aranıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde evden ‘staja gidiyorum’ diye çıkan 17 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.