Hayvanat bahçesinden ölümcül çağrı: “Zehirli örümcekleri yakalayıp getirin”

Sidney’deki Avustralya Sürüngen Parkı, ölümcül örümcekleri bağışlamak için halktan destek istiyor

Avustralya’nın Sidney kentinde bulunan bir hayvanat bahçesi, dünyanın en tehlikeli örümceklerinden biri olan huni ağ örümceklerini yakalayarak parka bağışlamaya çağırıyor. Avustralya Sürüngen Parkı, huni ağ örümcekleri sezonunun şimdiye kadar yavaş geçtiğini ancak ilerleyen aylarda bu ölümcül örümceklerin sayısında artış olabileceğini belirtiyor.

Park yetkilileri, zehiri antivenom üretimi için erkek huni ağ örümceklerine ihtiyaçları olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte, huni ağ örümceklerinin etrafa yayılması için sonbaharda yüksek nem ve yağış beklendiği belirtiliyor.

Avustralya Sürüngen Parkı’ndaki panzehir programı, dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan huni ağ örümceğinin zehrinin toplanması ve antivenom üretimi amacıyla 1981’de başlatılmıştır. Bu program sayesinde şimdiye kadar hiçbir ölüm vakası yaşanmamıştır.

Park, halkı erkek huni ağ örümcekleri yakalamaya ve parka bağışlamaya davet ediyor. Huni ağ örümceklerinin zehri, dondurularak yetkililere gönderilmektedir. Park ayrıca güvenli toplama yönergeleri sunmakta ve örümcek yumurta keselerini kabul etmektedir.

Huni ağ örümcekleri, Sidney bölgesi başta olmak üzere güneydoğu Avustralya’da yaygın olarak bulunmaktadır. Bu örümcekler, Tazmanya da dahil olmak üzere bölgenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır.

Related Posts

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’den ilk açıklama: ‘Şizofrenik bir dilekçeyle dava açılıyor, hemen reddedilmeliydi!’

Son dakika haberi… CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi. Gelişmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz Türkiye’nin gündemi ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu dava hemen reddedilmeliydi” dedi.

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

Bursa’da zeytin tesisinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin depolama ve ambalajlama tesisinde çıkan yangın, 2 saatlik müdahaleyle söndürüldü. Yangında tesiste zarar oluştu.

Utandıran ilanlar: Borç, böbrek sattırıyor!

Dara düşüp çare bulamayan bazı vatandaşlar sosyal medyadan organlarını satışa sunmaya başladı. Konuyu araştıran SÖZCÜ TV çarpıcı bilgilere ulaştı.

‘Staja gidiyorum’ diye çıktı: 17 yaşındaki kız 4 gündür aranıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde evden ‘staja gidiyorum’ diye çıkan 17 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.