Gençler arasında yaygın ama ağız sağlığını tehdit ediyor!

Diş Sağlığını Tehdit Eden Riske Karşı Piercingler

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, oral bölgedeki piercinglerin diş sağlığı üzerindeki risklerini açıkladı.

Piercing Kullanımı Diş Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, gençler arasında yaygın olan dil, dudak ve yanak piercinglerinin ağız ve diş sağlığına olan etkilerini değerlendirdi. Dr. Altop, kullanılan metalin kalitesine bağlı olarak oral mukozada alerjik reaksiyon riski olduğunu belirtti. Ayrıca, piercinglerin dişlere teması sonucu çatlak veya kırık oluşabileceği uyarısında bulundu. Ağız içi dokularda yırtılma veya travma riskine de dikkat çeken Dr. Altop, sterilizasyon kurallarına uyulmaması halinde bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığına vurgu yaptı.

Piercing Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, piercing kullanan bireylere önerilerde bulundu. Dr. Altop, düzenli diş bakımının önemini vurgulayarak, piercing bölgesinin hijyeninin sağlanması gerektiğini ve herhangi bir enfeksiyon belirtisi durumunda derhal diş hekimine başvurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, düzenli diş hekimi kontrollerinin atlanmaması gerektiğini hatırlattı.

Hangi Durumlarda Tedavi Gerekebilir?

Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, dil, dudak ve yanak gibi bölgelere yapılan piercinglerin neden olabileceği komplikasyonlara değindi. Dr. Altop, enfeksiyon durumunda piercingin çıkarılması ve antibiyotik tedavisi gerekebileceğini, dişlerde kırık veya çatlak oluşması durumunda ise restoratif tedavilerin uygulanabileceğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yaz Aylarında Göz Hastalıkları Artıyor!

Yaz aylarında göz hastalıklarının arttığını belirten uzmanlar, önemli uyarılarda bulundu. 

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

İdeal kilo kaybı haftada 0.5-1 kg olmalı! Mevsimsel avantajları iyi değerlendirin

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Hastalık, sadece 3 gece az uykudan sonra ortaya çıkıyor: Araştırmacılar alarm veriyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, sadece üç gece boyunca az uyumak bile ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uppsala Üniversitesi’nden araştırmacılar, uykusuzluğun kalp hastalığı riskini artıran değişiklikleri tetiklediğini ve vücuttaki inflamasyon seviyelerinin hızla arttığını ortaya koydu.

Yaş ilerledikçe pankreas kisti riski de artıyor! Bu belirtilere dikkat: Tedaviyi belirleyen 3 soru var

Sindirim sisteminin kritik organlarından biri olan pankreasta ortaya çıkan kistler genellikle belirti vermiyor ve çoğu kez başka tetkikler sırasında rastlantısal olarak fark ediliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Emre Bozkurt, pankreas kistlerinde tedaviyi belirleyen 3 önemli soruyu açıkladı.