Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.

Bilecik’te yine orman yangını çıktı

Bilecik’in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde orman yangını çıktı. Bilecik’te geçtiğimiz haftada da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

EMEP’ten CHP’nin Saraçhane mitingine destek!

Emek Partisi (EMEP), CHP’nin bu akşam Saraçhane’de düzenlenecek ‘Millet İradesi’ne sahip Çıkıyor Mitingi’ için çağrı yaparak, “İşçi ve emekçileri, gençleri, kadınları bu akşam 20.30’da Saraçhane’de bir araya gelmeye çağırıyoruz. İBB operasyonları kapsamında, hukuksuz bir biçimde tutuklananlar serbest bırakılsın! Kayyım kararları alınsın ve belediye başkanları görevlerine iade edilsin” açıklamasını yaptı.

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.