Erdoğan’ın memleketinde eylem: Rize’nin evladısın ama…

CHP Rize İl Örgütü Asgari Ücrete Tepki Gösterdi

CHP Rize İl Örgütü, Rize Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK temsilcileri ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Artık yeter hemen seçim, erken seçim istiyoruz. Gelin kaçmayın, erken seçim kararı alın ve halkımıza çektirdiğiniz bu sıkıntılara son verelim. Daha önce de söylediğimiz gibi asgari ücret en az 30 bin lira olsun, emekli ücretleri de en az asgari ücret kadar olsun. Bir kez daha söylüyoruz; geçim yoksa seçim var. Asgari ücret 30 bin TL’nin altında olursa yokuz, olmazsa mücadeleye varız. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

“Vatandaş Sokakta Aç Geziyor”

Cumhurbaşkanına seslenen çay üreticisi Saniye Taşçı, “Cumhurbaşkanıma söylüyorum, 13 lirayla nasıl geçim oluyorsa bize de öğretsin. Biz de aynısını yapalım. 13 lirayla anca 1 simit alıyorsun, başka bir şey yok. 3 tane çocuk istiyor, 13 lira ile 3 çocuk nasıl yetiştireceksin, nasıl okutacaksın? Çocuğum oldu 30 yaşında, onu nasıl evlendireceğim, evlendiremiyorum. Nasıl geçiniyorsa mutfak gider gelirine göre, kendisi de baksın, biz de aynısını yapalım. Gençlerin onu açması lazım, bu gençler kapandı evlere ne yapacaklar? Çoluk çocuğun önünü açsın, açsın, millet aç aç, vatandaş sokakta aç geziyor” diye konuştu.

“Milletin İşi İle Oynamasın”

İfaket Çakır, “Emine Hanıma bu 22 bin lirayı verelim, bakalım bununla nasıl ayı götürecek, yani bununla nasıl çocuk okutulacak, kira nasıl verilecek, pazar nasıl olacak, yani bunalıma sokmayın bizi, milleti intihara sürüklemeyin, kolaylık gösterin. Milletin işi ile oynamasın” şeklinde konuştu.

“Rize’nin Evladısın Ama…”

Ahmet Çelik adlı yurttaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, Rize’nin evladısın ama bak, 200 lira bir poşet bir peynir oldu, 200 bir teneke yağ oldu 300 lira. Bu halk ne edecek, şaşırdı kaldı. İyi bak, iyi düşün, asgari ücreti de 30 bin lira yap ve emekli maaşını da yap, bir şeyler daha, millet rahat etsin, daha ne diyeyim” dedi.

Related Posts

Uzman çavuş Seyhan Nehri’nde kayboldu

Adana’da serinlemek için Seyhan Nehri’ne giren uzman çavuş Musa Çal, suda kayboldu.

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Havaalanına bu eşyaları götürenlere para cezası kesilecek

Avrupa’da bazı ülkelerde tatil dönüşü havaalanında veya gümrükte sahte ürünlerle yakalanan kişilere para cezası kesilecek.

Terör örgütü PKK’dan bir grup silahlarını imha etti ‘adım adım terörsüz Türkiye’: İşte o anlar…

PKK’nın bugün itibarıyla silah bırakma sürecine resmen başladı. Bu gelişmeyle birlikte, uzun süredir hazırlıkları sürdürülen ve çok boyutlu yürütülen çözüm sürecinde somut adımların atılması öngörülüyor. Ankara, Bağdat ve Erbil’in koordinasyonunda …

Bakan Yerlikaya: 304 torbacıyı yakaladık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 21 ilde, 318 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon yapıldığını duyurdu. Operasyonumuzun hazırlıklarının 4 ay sürdüğü belirtildi.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi