EPDK, fatura gönderim yöntemini güncelledi

EPDK’den Yeni Perakende Satış Sözleşmesi Başlıyor

EPDK’nin verdiği bilgilere göre, 22 Kasım 2018 tarihli Perakende Satış Sözleşmesi artık yürürlükte değil ve yerine yeni bir PSS kabul edildi. Bu değişiklik Resmi Gazete’de duyuruldu.

Kurum, ocak ayında yayımlanan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, perakende satış sözleşmelerinde yer alması gereken detayları göz önünde bulundurarak yeni bir sözleşme oluşturdu.

Artık yüz yüze yapılan perakende satış sözleşmelerinde, tüm sözleşmenin tüketiciden imzalanması yerine, temel bilgileri içeren tek sayfalık bir “Sözleşme Kurma Formu” imzalanarak PSS oluşturulacak. Ayrıca, uzaktan yapılan sözleşmelerde tüketicinin doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak formatı koruyarak bu formun tek sayfa olmasına dikkat edilecek.

Tüketicinin isteği üzerine, sözleşmenin tamamının tüketiciye sunulması ve imzalanmasıyla da sözleşme kurulabilecek.

FATURA GÖNDERİM YÖNTEMİ DEĞİŞİYOR

Yeni perakende satış sözleşmesi kapsamında fatura iletim yöntemleri de güncellendi. Artık tüketiciler, faturalarını yazılı olarak alabilecekleri gibi kısa mesaj, e-posta, e-fatura ya da e-arşiv yoluyla da elektronik ortamda alabilecekler. Mesken dışındaki kullanım yerlerinde ise tüketicinin başvurmasına gerek kalmadan faturalar elektronik ortamda gönderilecek.

Elektronik faturalar, görüntülenebilir ve hemen indirilebilir olacak şekilde hazırlanacak, ayrıca görme engelliler için erişilebilir ve ekran okuyucu programlarla uyumlu olacak. Tüketicinin iletişim bilgileri bulunuyorsa, fatura tutarı ve son ödeme tarihi kısa mesaj yoluyla da bildirilecek.

Ayrıca, PSS başvurusu yaparken artık belge talep edilmeksizin tüketicinin beyanı esas alınacak. EPDK ayrıca, mevcut Perakende Satış Sözleşmelerinin geçerliliğini yeni bir sözleşme yapılmasına gerek olmadan sürdüreceğini duyurdu.

KAYNAK: AA

Related Posts

TikTok ile kritik görüşme: Hangi yaş grubu için sosyal medya yasağı geliyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla yapılan görüşmelerde çocukları dijital tehlikelerden korumayı ve platformlara daha fazla sorumluluk yüklemeyi hedeflediklerini belirtti. 13 yaş altı ve 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler yolda.

Dolar ve Euro ne kadar oldu? (7 Mayıs 2025)

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 38,6430’dan, Euro ise 43,9650’den işlem görüyor.

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Hindistan Pakistan’a hava saldırısı başlattı

Hindistan, Cemmu Keşmir bölgesindeki terör saldırısına karşılık olarak Sindoor Operasyonu’nu başlattığını duyurdu. Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Ahmad Sharif, Hindistan’ın üç bölgeden askeri saldırı düzenlediğini bildirdi. Bahawalpur, Muzafferabad ve Kotli şehirlerinde patlama sesleri duyulurken, Pakistan saldırıların ardından Hindistan’a misilleme yapacağını duyurdu. Füze saldırılarına ilişkin açıklamada bulunan Hindistan ise Pakistan’daki askeri noktaları vurmadıklarını, Cemmu Keşmir’deki ‘terörist altyapıyı’ hedef aldıklarını savundu. Öte yandan saldırılarda ilk belirlemelere göre en az üç kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı; saldırılarda bir caminin de hedef alındığı bildirildi. Füze saldırılarının ardından Pakistan, hava sahasını 48 saatliğine kapattığını da duyurdu.

Cami bahçesinden Hristiyan cenazesi kalkacak: Bahar Aksu’nun ayin görüntüleri ortaya çıktı

Eski eşi Rüstem Elibol tarafından silahla vurulan Bahar Aksu, sokak ortasında canice katledildi. Aksu’nun kurtulmaya çalışırken attığı çığlıklar yürekleri dağladı. 7 Mayıs Çarşamba günü Edirne Eski Cami’de cenaze namazı kılınacak olan Bahar Aksu’nun, Hristiyan olduğu ve düzenli olarak gittiği kilisede ayinlere katıldığı öğrenildi. Söz konusu olay, Hristiyan bir vatandaşın cenaze töreninin neden camide yapıldığına dair soruları beraberinde getirirken Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleri bir kez daha dikkat çekti.

Karahan’dan enflasyon açıklaması: Para politikasında ‘sıkı ve kararlı duruş’a devam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Nisan 2025 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu. TÜİK, Nisan ayı enflasyonunu yüzde 3,00 olarak açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 37,46 oldu. Türkiye …