EMEP Milletvekili Bayhan tutuklanan genç kadınları ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye yönetecilerinin tutuklanmasına tepki olarak birçok şehirde protestolar gerçekleşti. Gerçekleşen protestolarda yoğun şekilde üniversite öğrencileri de yer aldı.

Protestoların ardından öğrencilerin bazıları operasyonlarla bazılar ise eylem alanlarından gözaltına alınıp tutuklandı.

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protesto gösterileri nedeniyle tutuklanan Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki gençleri cezaevinde ziyaret etti.

Bayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bursa Barosu avukatlarıyla birlikte, Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’nde dört gündür hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan genç arkadaşlarımızı ziyaret ettik. İkisi üniversite öğrencisi, birisi ise işçi olan gençlerin moralleri yerinde. Gençlerin demokratik haklar ve özgürlükler için yükselen sesini susturmak isteyenler boşuna uğraşmasın; bunu başaramayacaklar! Gençler, cezaevine girer girmez kütüphaneden üç kitap istemişler: Yaşar Kemal-Yılanı Öldürseler, Zülfü Livaneli-Bizi Sürükleyen Nehir, Sokrates’in Savunması. Kendilerini haksız yere cezaevine atanlara inat, her koşulda öğrenmeye devam ediyorlar!”

Related Posts

Dün tutuklanan gazeteci Furkan Karabay’ın hesabına erişim engeli

Dün tutuklanan gazeteci Furkan Karabay’ın hesabına erişim engeli getirildi. Daha önce de tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da hesabına erişim engeli getirilmişti.

CHP’li Gökan Zeybek’ten zirai don çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, iktidara çiftçinin yaşadığı zirai donla ilgili çağrıda bulunarak ”Ukrayna çiftçisinin zararlarını gidermek için almayı akıl eden akıl, şimdi Amasya’da en az 6 milyar Türkiye’de en az 450 milyar dondan oluşan zararın giderilmesi ile ilgili hızlı bir karar almak zorundadır” dedi.

CANLI BLOG | Barış için diplomasi trafiği: İstanbul’da Rusya-Ukrayna görüşmeleri Dolmabahçe’de başlayacak

CANLI BLOG | Barış için diplomasi trafiği: İstanbul’da Rusya-Ukrayna görüşmeleri Dolmabahçe’de başlayacak

Colani ulusa seslenişte “Bugün Suriye’nin modern kalkınmasının başlangıcıdır” dedi, Erdoğan’ı andı

Colani ulusa seslenişte “Bugün Suriye’nin modern kalkınmasının başlangıcıdır” dedi, Erdoğan’ı andı

Anket sonuçları ortaya çıktı: Vatandaş Özdağ ve İmamoğlu’nun tutuklanmasını yanlış buluyor

Ser Araştırma tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin vatandaşların genel kanaatini sordu.

Hâkimlik ifadesi ‘suç’ sayılmıştı… İmamoğlu verdiği ‘ifade’ kapsamında ‘ifade’ verdi: ‘Daha önce adı geçmeyen terör örgütü beyanları dosyaya eklenmişti, bunun adı siyasi pusudur!’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iki cumhuriyet savcısına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında 23 Mart’tan beri tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nde ifade verdi. İmamoğlu, ifadesinde; kendisine emniyette ve savcılıkta yöneltilmeyen iddialar, haritalar, görseller ve örgüt beyanlarının dosyaya eklendiğini belirterek, “Bu tablo, bir yargılama değil, baştan kurgulanmış bir suç isnadıyla karşı karşıya bırakıldığımın açık göstergesiydi” dedi.