Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Irak’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yarın Irak’ın Başkenti Bağdat’a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 26 Ocak Pazar günü Irak’ın başkenti Bağdat’a yapacağı ziyaret planlanıyor. Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Bakan Fidan, yarın Bağdat’a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Fidan’ın ziyareti sırasında, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ve Irak Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin gibi üst düzey Iraklı yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmelerde, Türkiye-Irak ikili ilişkileri ve güncel bölgesel konular ele alınacak.

Erdoğan ve Sudani, Kasım Ayında İstanbul’da Bir Araya Gelmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani de 1 Kasım 2024’te İstanbul’da bir araya gelmişlerdi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Fidan da hazır bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile de ocak ayında bir araya gelmişti. Görüşme, 7 Ocak Salı günü Beştepe’de gerçekleştirilmişti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Fidan da hazır bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

İran- İsrail savaş diplomasisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Edirne’de orman yangını! Ekiplerin müdahalesi devam ediyor

Edirne’nin Keşan ilçesinde çıkan anız yangını ormana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İran lideri Hamaney’den, İsrail’e videolu mesaj

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin İsrail’e yönelik karşı saldırılarına ilişkin video yayınladı.

İsrail İran’ın akşam saatlerinde yeniden saldırmasını bekliyor

İsrail ordusu, İran’ın füze saldırılarına akşam saatlerinde yeniden başlamasını beklediklerini açıkladı.

Son dakika | İsrail’den Tebriz’e yeni saldırı!

İran ve İsrail arasındaki gerilim, geçtiğimiz günlerde sıcak savaşa dönüşürken İsrail, sabaha karşı gerçekleşen İran’ın misilleme saldırısının ardından yeniden Tebriz’i vurmaya başladı. İsrail’in Tebriz’e saldırısının saat 12.00’da başladığı …

ABD’li Senatör Bernie Sanders: Netanyahu hükümeti uluslararası hukuku sürekli ihlal ediyor; dünya daha tehlikeli bir yer haline geldi

ABD’li Senatör Bernie Sanders: Netanyahu hükümeti uluslararası hukuku sürekli ihlal ediyor; dünya daha tehlikeli bir yer haline geldi