DEM Parti’den Öcalan’a “umut hakkı” açıklaması

DEM Parti Heyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Görüştü

DEM Parti heyetinde bulunan Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Sezai Temelli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapılan görüşmeye ilişkin ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Temelli, görüşmede yeni yargı paketinde yer alacak düzenlemelerin ele alındığını aktardı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli, görüşmede PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumu, hasta tutsaklar, İnfaz Kanunu ve diğer konuları içeren dosya hazırlıklarını Adalet Bakanı Tunç’a ilettiklerini belirtti. Yargı paketinde yapılacak düzenlemeler üzerine olumlu ve sağlıklı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Temelli, taleplerinin dikkate alınmasını ve kamuoyunun beklentilerinin karşılanmasını umut ettiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Tunç’un yeni yargı paketiyle ilgili hazırlıklarının devam ettiğini ancak net bir tarih olmadığını ifade eden Temelli, yargı paketinde yer alacak başlıkları da paylaştı. Temelli, yaşa bağlı hasta tutsaklarla ilgili düzenlemelerin olacağını, ‘Kovid Yasası’ olarak bilinen infaz uygulamasının genişletilmesine dair düzenlemelerin de yapılacağını aktardı.

Heyetin ayrıca İmralı Adası’na yapılan ziyaretlerin genişletilmesi ve heyetlerin artırılması taleplerini ilettiğini belirten Temelli, umut hakkı konusunun da görüşmede ele alındığını ancak yargı paketinde özel bir başlık olarak düzenlemenin olmadığını belirtti.

Görüşmede Kobani Davası da konuşulan konular arasındaydı. Temelli, davanın gerekçeli kararının hala yazılmadığını ve Adalet Bakanı Tunç’a durumu ilettiklerinde “bunun yargının konusu olduğu” yanıtını aldıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç ile gerçekleşen görüşmeye DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan’ın da katıldığı bildirildi.

DEM Parti heyeti dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Fotoğraf: DEM Basın Bürosu

“Umut Hakkı” Tartışmaları

DEM Parti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 25 yılını çekenler için şartlı tahliye yolunun açılmasını öngören “umut hakkı” kararının Türkiye’de de bağlayıcı olması gerektiğini savunuyor. Ancak Türk Ceza Kanunu ve İnfaz Kanunu’nda böyle bir hüküm bulunmuyor ve bu konuda yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.

“Umut hakkı” tartışması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen Ekim ayında yaptığı açıklamaların ardından gündeme gelmişti. Bahçeli, terörist başının tecridinin kaldırılması durumunda “umut hakkı”nın kullanılmasıyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını önermişti.

DW,ANKA/CÖ,TY

Related Posts

Sezon bitti ama onlara durmak yok

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından 64 balıkçı teknesi, iki yıl önce yapılan kura çekiminin ardından Akdeniz sularında orkinos avcılığına çıkacak.

Kanseri yendi, meme estetiğiyle hayatı kabusa döndü

İstanbul’da yaşayan Güzide Kozan, aynı doktor tarafından üç kez ameliyat edildi. Ancak bir süre sonra ise göğüs bölgesindeki etler çürümeye başladı. Haber: Tugay Saday

Mardin’de otomobil sulama kanalına devrildi: 4 yaralı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin sulama kanalına devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

İran-ABD müzakerelerinin 3’üncü turu Umman’da başladı

İran ve ABD arasındaki nükleer görüşmelerinin üçüncü turunun arabulucu ülke Umman’ın başkenti Maskat’ta başladığı açıklandı.

Her yıl 5 santimetre batıyor: 2050’de sular altında kalacak!

ABD’nin tarihi şehirlerinden New Orleans, endişe verici bir hızla batıyor. Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, şehrin her yıl 5 santimetreye kadar çöktüğünü ve 2050 yılına kadar büyük bir bölümünün su altında kalabileceğini ortaya koydu.

Sabiha Gökçen’e iniş yapan uçaklara deprem uyarısı

İstanbul’da saat 20.33’de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yapan uçaklara, ‘Ufak bir deprem oldu’ bilgilendirmesi yapıldı. İniş yapan uçaklar, pist kontrolü yapılması için havada bekletildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir