Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki: Apaçık provokasyon

Erdoğan: İsrail’in İran’a Yönelik Saldırıları Çok Tehlikeli Bir Aşamaya Taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamalarda, İsrail’in bölgeyi kana, gözyaşına ve istikrarsızlığa boğma stratejisini çok tehlikeli bir aşamaya taşıdığını belirtti.

“İsrail’in Kural Tanımaz Zihniyeti Ortaya Çıkıyor”

İran’a düzenlenen saldırıların uluslararası hukuku hiçe sayan apaçık bir provokasyon olduğunu belirten Erdoğan, Netanyahu yönetiminin pervasız, saldırgan ve hukuk tanımaz eylemleriyle tüm dünyayı felakete sürüklemek istediğini dile getirdi.

Uluslararası toplumun, bölgesel ve küresel istikrarı hedef alan İsrail’in haydutluğuna dur demesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Dost ve kardeş İran halkına taziyelerimizi iletiyoruz” dedi.

Orta Doğu’da daha fazla kan, yıkım ve çatışma görmek istemediklerini belirten Erdoğan, İran’a yönelik düzenlenen saldırıları lanetleyerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini ifade etti.

Related Posts

AKP’li vekil başkan kendini asil belediye başkanı yaptı

Gaziosmanpaşa’da Bahçetepe’nin tutuklanmasından sonra başkanvekili seçilen AKP’li Eray Karadeniz, belediyenin sayfasına ismini başkan olarak yazdırdı.

İsrail İran’ın Natanz Nükleer Tesisi’ni vurdu

İran devlet televizyonu, İsrail’in İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi’ni hedef aldığını duyurdu. Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükselirken, İran’ın İsrail’e 100’den fazla kamikaze İHA ile misillemede bulunduğu bildirildi. Gelişmeler infografik ve videografi destekli yayınlandı.

Resul Emrah Şahan’ın avukatından yeni başvuru

Tutuklanan ve yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın avukatı tahliye için yeni bir başvuruda bulundu.

ABD-İran-İsrail alarmda; diplomattan uyarı: Şimdiye kadarki en büyük kriz

ABD yönetimi, İsrail’in İran’a yönelik olası bir askeri harekatına karşı bölgedeki diplomatik ve askeri varlıklarını yüksek alarm seviyesine geçirdi. Bölgede görev yapan üst düzey bir diplomat ise son durumu “Bu durum geçmişteki tüm krizlerden daha ciddi” sözleriyle yorumladı.

Eşinin bıçakla rehin aldığı kadın, çevredekilerin de yardımıyla kurtarıldı

Mersin’de boşanma aşamasındaki eşi M.E. tarafından sokak ortasında bıçakla rehin alınan M.E., polis ekipleri ve çevredekiler tarafından kurtarıldı. Müdahale anı ise cep telefonu kamarasına yansıdı.

19 Mart protestolarına bir soruşturma daha!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, 19 Mart’ta başlayan eylemleri gerekçe göstererek bazı öğrencileri hakkında soruşturma başlattı.