Çin’den bir vatandaşının “casusluk” şüphesiyle Filipinler’de gözaltına alınmasına tepki

Çin, Filipinler’in Öne Sürüldüğü Casusluk İddiasına Tepki Gösterdi

Çin, Filipinler’in bir Çin vatandaşını “casusluk” şüphesiyle gözaltına almasına tepki gösterdi.

Çin’in Manila Büyükelçiliği, Filipinler’in bir Çin vatandaşını “casusluk” şüphesiyle gözaltına almasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Pekin’in, vatandaşının “casusluk faaliyetleri” iddiasıyla gözaltına alınmasını protesto ettiği belirtilen açıklamada, söz konusu suçlamanın “temelsiz ve iftira niteliğinde” olduğu vurgulanarak, gözaltına alınan kişinin meşru hak ve menfaatlerinin korunması talep edildi.

Açıklamada, “Filipinler’i kararını gerçeklere dayandırmaya, suçluluk varsayımında bulunmamaya, temelsiz siyasi spekülasyonlara son vermeye, ilgili davaları hukuka uygun ve tarafsız bir şekilde ele almaya, ikili konsolosluk anlaşmasının yükümlülüklerini ciddiyetle yerine getirmeye ve büyükelçilik yetkililerinin konsolosluk ziyaretlerini mümkün olan en kısa sürede düzenlemeye çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Filipinler basınında 20 Ocak’ta yer alan haberlerde, bir Çin vatandaşının “casusluk faaliyetlerinde” bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındığı ve askeri tesislerde casusluk yapmak için kullanılabileceği değerlendirilen ekipman ele geçirildiği belirtilmişti. (AA)

Yazar Hakan Kırkoğlu’dan ‘Kısmet ve Niyet’ Hakkında Bilgilendirme

Related Posts

Bakan Yerlikaya: 304 torbacıyı yakaladık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 21 ilde, 318 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon yapıldığını duyurdu. Operasyonumuzun hazırlıklarının 4 ay sürdüğü belirtildi.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …