Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de Tarım Alet ve Makine Dükkanları Zor Günler Yaşıyor

Osmaniye’de tarımsal alet ve makina dükkanı işleten esnaf Mehmet Demir, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunların kendilerini de olumsuz etkilediğini belirtti. Demir, satışların her yıl düştüğünü ve ellerinde kalan stokları eritmeye çalıştıklarını söyledi. Çiftçilerin artık ürün almak yerine fiyat sormaya korktuğunu ve bu durumun satışları olumsuz etkilediğini vurgulayan Demir, “Fiyatlardaki yükseliş, çiftçinin gelir kaynağının azalması ve gelirinin düşmesi satışları önemli ölçüde azalttı” diye konuştu.

“Çiftçiler Bakanlığın Teşviklerine Bile Uzak Bakıyor”

Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sulama sistemleri için yüzde 50 hibe teşviki vermesine rağmen çiftçilerin bu teşviki alacak güçte olmadıklarını ifade etti. Demir, “Çiftçilerin gelir kaybı nedeniyle artık ürünlerinden kar elde edemedikleri için bu yüzde 50 hibeye dahi uzak duruyorlar. Her yıl yüzlerce dosya hazırladığımız hibe başvurularında, çiftçi sayısındaki azalmanın endişe verici olduğunu gözlemliyoruz. Çiftçilerin alım güçlerinin azalması, kar marjının düşmesi nedeniyle bu teşviklerden faydalanma oranı giderek azalıyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

Jeff Bezos’tan dev satış hamlesi: 25 milyon amazon hissesi elden çıkıyor!

Amazon’un kurucusu dünyanın en zengin ikinci milyoneri Jeff Bezos, 25 milyon adet şirket hissesini elden çıkarmayı planladığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir