CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

CHP’den Milli Eğitim Bakanı Tekin’in Açıklamalarına Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesi konusunda “Bu konuda kamuoyunda talep olursa, biz de ilgili birimlerimizle beraber otururuz, değerlendiririz” açıklamasına tepki gösterdi. Taşcıer, “Kâr hırsıyla, ideolojik heveslerle ve yandaş sendikanın ortaklığıyla şekillenen bu karanlık projeye geçit vermeyeceğiz. Çocuklarımızı sermaye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in zorunlu eğitimle ilgili açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Taşcıer, şunları kaydetti:

  • “Kâr hırsıyla, ideolojik heveslerle şekillenen bu projeye geçit vermeyeceğiz”
  • “Lise çağında zorunlu eğitimi kısaltmak, çocukları işçiliğe, kız çocuklarını eve, ülkemizin geleceğini ise karanlığa mahkum etmektir. MESEM’lerle derinleşen bu düzen, gerici ve piyasacı bir tercihtir. Zorunlu eğitimi 2 yıla indirmek için yapılan hazırlığı görüyoruz ve bu anlayışı reddediyoruz.
  • Kâr hırsıyla, ideolojik heveslerle ve yandaş sendikanın ortaklığıyla şekillenen bu karanlık projeye geçit vermeyeceğiz. Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz!” (ANKA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Suriye’de dikkat çeken afiş: Şara ve Trump yan yana

Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının yer aldığı, “barış” temalı bir afiş asıldı.