Bolu’daki facia ile ilgili yeni gelişme: Tanju Özcan suç duyurusunda bulundu

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Yaşanan Yangında 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 21 Ocak gecesi Grand Kartal Otel’de çıkan yangın sonucunda 78 kişi hayatını kaybetti.

Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 19’u tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, olayla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bolu İl Özel İdaresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Grand Kartal Otel’e yangın sigortası düzenleyen sigorta acentesi yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“YETKİLİ KİMSENİN İFADESİNE BAŞVURULMAMIŞTIR”

Tanju Özcan’ın savcılığa teslim ettiği suç duyurusu metninde şu ifadeler yer aldı:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genel ve yerel yönetici – sorumlularından kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. Yanan otelin; inşaat ruhsatları, iskân ruhsatları ve iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını vermekle yetkili ve sorumlu olan İl Özel İdaresi’nin yönetici – sorumlularından kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. Kültür ve Turizm Bakanı tarafından yangının meydana geldiği otelin önünde yapılan açıklamalarda belirtilen 2021 ve 2024 yıllarına ait denetim raporları ilgili bakanlıktan istenerek dosyaya kazandırılmamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yanan otele ilişkin evraklar talep edilmemiş ve ilgili bakanlığın genel ve yerel yönetici – sorumlularından kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. Yanan otele yangın sigortası yapan özel sigorta firmasının yetkili ve görevlilerinden kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. Meydana gelen yangın olayı hakkındaki soruşturma eksik yürütülmektedir. Öyle ki; soruşturmanın bu eksikler tamamlanmadan yürütülmesi halinde maddi gerçeklere ulaşılması mümkün olmamakla birlikte maddi gerçeklerin ortaya çıkmasını önleyeceği de açıktır. Soruşturma izah ettiğimiz konularda ivedilikle genişletilmediği sürece delillerin karartılması ihtimali dahi vardır. İzah edilen tüm bu nedenlerle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na mezkur şikayet dilekçesini sunma zorunluluğumuz hasıl olmuştur. İlgili şikayetler hakkında gerekli işlemler yapılmaması halinde, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve kamuoyunda devamlı açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı hakkında da yasal yollara başvuru hakkımızı saklı tutuyoruz.”

Related Posts

ABD, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak başkanlık kararnamesi imzalayacağını bildirdi.

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’den ilk açıklama: ‘Şizofrenik bir dilekçeyle dava açılıyor, hemen reddedilmeliydi!’

Son dakika haberi… CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi. Gelişmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz Türkiye’nin gündemi ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu dava hemen reddedilmeliydi” dedi.

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

İngiltere’de düzenlenen dünyaca ünlü Glastonbury Festivali’nde “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atıldı

Bursa’da zeytin tesisinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin depolama ve ambalajlama tesisinde çıkan yangın, 2 saatlik müdahaleyle söndürüldü. Yangında tesiste zarar oluştu.

Utandıran ilanlar: Borç, böbrek sattırıyor!

Dara düşüp çare bulamayan bazı vatandaşlar sosyal medyadan organlarını satışa sunmaya başladı. Konuyu araştıran SÖZCÜ TV çarpıcı bilgilere ulaştı.

‘Staja gidiyorum’ diye çıktı: 17 yaşındaki kız 4 gündür aranıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde evden ‘staja gidiyorum’ diye çıkan 17 yaşındaki kızdan 4 gündür haber alınamıyor.