Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

Uyuşturucu ve Silahla Yakalandı

Keşan’da İ.Ç.’nin evinde uyuşturucu ve silah ele geçirildi, tutuklandı.

Suriye hükümeti Süveyda’ya özel kuvvet gönderecek

Suriye’nin Süveyda kentinde devam eden çatışmaların ardından Suriye hükümetinden kritik bir adım geldi. Suriye İçişleri Bakanlığı, özel kuvvetleri Süveyda’ya göndermek için hazır olduklarını açıkladı.

Hatay’da Yaralı 11 Yabani Kuş Doğaya Salındı

Hatay’da tedavi edilen 11 yaralı yabani kuş, doğaya başarıyla salındı.

Ovacık’taki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.