Apple yapay zeka dünyasını fethe hazırlanıyor

Apple CEO’su Tim Cook, Allen & Company Sun Valley Konferansı’nda Yapay Zekâya Odaklandı

ABD’nin Idaho eyaletinde her yıl düzenlenen ve iş dünyasının önde gelen figürlerini bir araya getiren Allen & Company Sun Valley Konferansı’na katılan Apple CEO’su Tim Cook, burada verdiği güçlü mesajlarla gündeme oturdu. Konferansta, Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Cook, şirketin yapay zekâya verdiği önemi vurgulayarak çalışanlarına hitaben “Apple bu alanda kazanmalı. Apple bunu yapacak” şeklinde konuştu.

Cook’un yapay zekâya verdiği önem, şirketin son mali sonuçlarının açıklandığı toplantının ardından geldi. Yatırımcılara ve analistlere konuşan Cook, Apple’ın yapay zekâya yönelik yatırımlarını “önemli ölçüde artıracağını” belirtirken, Siri’de beklenen yeniliklerin ertelenmesi dikkat çekiyordu.

“İlk Olmasak da En İyisini Biz Yaparız”

Geçmişte teknolojik yeniliklerde ilk olmayan ancak sektörü şekillendiren ürünleri ortaya koyan Apple’ın CEO’su Tim Cook, iç toplantıda şirketin geçmişini hatırlatarak, her zaman ‘modern’ versiyonu yarattıklarını vurguladı. Cook, Apple’ın yapay zekâ alanında da benzer bir yaklaşım izleyeceğini belirtti ve Siri’nin gelecekteki gelişimine dair umut verici açıklamalarda bulundu.

Apple’ın gelecekte yapay zekâ alanında donanım, yazılım ve kullanıcı deneyimi konusunda yeni standartlar belirlemesi ve sektörde fark yaratması bekleniyor. Yapay zekânın, Apple’ın gelir modelleri ve ürün stratejileri üzerindeki etkisi ise merakla bekleniyor.

Related Posts

Steam anketi Temmuz verileri açıklandı: Windows 11 zirvede, Nvidia önde

Oyun dünyasında işletim sistemi tercihleri netleşiyor. Windows 11 artışını sürdürürken, donanım tarafında kullanıcıların çoğu halen 1080p çözünürlük ve orta seviye konfigürasyonlarda kalıyor.

Şaka mı gerçek mi belli değil: “Bir uzay gemisi dünyaya saldıracak”

ABD’den üç araştırmacı, 3I/ATLAS adlı nesnenin, gizlenmiş bir uzaylı casusluk teknolojisi parçası olabileceğini öne sürüyor.

Selçuk Bayraktar “Uygulama hazır, yakında kullanımda” diyerek duyurdu: WhatsApp’a yerli alternatif

Selçuk Bayraktar “Uygulama hazır, yakında kullanımda” diyerek duyurdu: WhatsApp’a yerli alternatif

Microsoft’ta 2025 krizi: 15 bin kişi işsiz kaldı, CEO “derinden etkilendim” dedi

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, şirketin 2025’te gerçekleştirdiği toplu işten çıkarmaların kendisini “ağır şekilde etkilediğini” söyledi.

Selçuk Bayraktar’ın duyurduğu Next Sosyal kısa sürede zirveye yerleşti

Yerli sosyal medya uygulaması NEXT Teknofest Sosyal, App Store uygulamasında “Sosyal Ağ (Social Networking)” kategorisindeki en popüler uygulamalar listesinde zirveye yerleşti. Next’in kısa sürede 1 milyon kullanıcıyı geçmesi bekleniyor. Kabine üyeleri, İstanbul Valiliği, bazı milletvekilleri ve çok sayıda üniversite de NEXT’te resmi hesaplarını açtı.

Çinliler ve faiz dev marka Avtovaz’ı bitiriyor

Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi Avtovaz, satışlar düşerken çalışma haftasını kısaltabilir.