AKOM uyardı: İstanbul’a soğuk ve yağışlı hava geliyor


İstanbul’da Soğuk ve Yağışlı Hava Bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), hafta sonundan itibaren İstanbul’da soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu.

AKOM’un yaptığı açıklamada, İstanbul’da baraj doluluk oranının yüzde 41.75, deniz suyu sıcaklığının ise 11 derece olduğu belirtildi. Bu durum, kış sezonu ortalamalarına göre kritik bir seviyede seyrediyor. Bugün hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 16 dereceye kadar yükseleceği ve akşam saatlerinde 12 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklıklar da benzer bir aralıkta olacak. Cumartesi gününden itibaren İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli yağışların beklendiği ifade edildi.

Haftalık hava durumu tahmini ise şöyle:

  • 11 Ocak Cumartesi: Kuvvetli sağanak yağış, sıcaklık 7-10 derece,
  • 12 Ocak Pazar: Şiddetli yağış, sıcaklık 4-9 derece,
  • 13 Ocak Pazartesi: Hafif yağış, sıcaklık 3-6 derece
  • 14 Ocak Salı: Hafif yağmur, sıcaklık 3-7 derece,
  • 15-16 Ocak Çarşamba-Perşembe: Hava sıcaklığı 2-8 derece arasında değişecek, yağışlar hafif şekilde devam edecek.

‘Akşamlara Karşı Dikkatli Olunmalı’

AKOM yetkilileri, hafta boyunca etkili olması beklenen yağışlara karşı trafikte ve günlük hayatta aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, baraj doluluk oranlarının sonbahar ve kış yağışlarıyla artırılmasının hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

(İHA)


Related Posts

Bakan Yerlikaya: 304 torbacıyı yakaladık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 21 ilde, 318 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon yapıldığını duyurdu. Operasyonumuzun hazırlıklarının 4 ay sürdüğü belirtildi.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …