Acılı ailelere hakaret eden 2 kişi tutuklandı

Kartalkaya Yangınına İlişkin Sosyal Medya İstismarıyla İlgili Tutuklamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kartalkaya’daki yangında hayatını kaybedenler hakkında çirkin ve ahlak dışı sözler sarf eden, kişisel verileri hukuka aykırı şekilde paylaşan ve acı durumlarını istismar eden şüphelilerle ilgili ülke genelinde operasyon başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, Bolu’daki yangın faciasında hayatını kaybedenlere karşı ahlak dışı sözler sarf eden 3 kişi sosyal medya platformu üzerinden tespit edildi. Bu şüpheliler gözaltına alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 1 kişi ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın asıl faili olduğu düşünülen 3 şüphelinin ise yaşlarının küçük olması sebebiyle Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’nda işlemlerine devam edildiği belirtildi.

Related Posts

Trump’tan Japonya ve Güney Kore’ye gümrük vergisi

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.

Artık 12.00-17.00 arası açık alanda çalışmak yasak

Yunanistan, kavurucu sıcaklarla mücadele ediyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı bazı bölgelerde, açık alanda fiziksel faaliyet gösteren işçilere yönelik önemli bir karar alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 12.00 ile 17.00 saatleri arasında dış mekanlarda çalışmayı yasakladı.

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

İşgalci İsrail haziranda Batı Şeria’nın Selfit kentinde 296 ihlal gerçekleştirdi

İsrail ordusu, haziranda işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Selfit kentine bağlı belde ve köylerde Filistinlilere ve mülklerine yönelik 296 ihlal gerçekleştirdi.

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

DEM Parti bir kez daha İmralı’ya gidiyor

Büyük bir titizlikle yürütülen ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde terör örgütü PKK’nın kısa bir süre sonra silah bırakacağı belirtilirken, DEM Parti heyetinin bugün İmralı’ya gideceği bildirildi.