AB’nin tek tip şarj girişi uygulaması yürürlüğe girdi

AB, Yeni Elektronik Cihazlarda USB-C Şarj Girişini Zorunlu Kıldı

Avrupa Birliği’nde (AB), bugünden itibaren yeni akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu hale geldi. AB’nin atıkları azaltmayı amaçlayan ve çeşitli elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişlerini uyumlu hale getirecek tek tip şarj kuralı, 28 Aralık Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, AB ülkelerinde taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak.

AB, DÜZENLEMEYİ 2022 YILINDA ONAYLAMIŞTI

Bu kapsamda ayrıca bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi bulunması gerekecek. Ayrıca, elektronik cihazların hızlı şarj sistemleri de uyumlu olacak. USB-C kuralı, 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak.

AB, 2022’de tek tip şarj girişi kuralını onaylamış ve yürürlüğe girmesi için 2 yıl süre tanımıştı. AB’nin düzenlemesi, özellikle farklı şarj girişi kullanan Apple firmasının ürünlerinde değişikliğe gitmesine neden olmuş ve şirketin yeni cihazlarında şarj girişlerini USB-C olarak değiştirmesini sağlamıştı. Halihazırda çoğu cihaz, USB-C girişi ile şarj ediliyor. Kulaklık ve diğer çeşitli aksesuarlar ile yeni dizüstü bilgisayarlarda da aynı giriş mevcut.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

Uyuşturucu ve Silahla Yakalandı

Keşan’da İ.Ç.’nin evinde uyuşturucu ve silah ele geçirildi, tutuklandı.

Suriye hükümeti Süveyda’ya özel kuvvet gönderecek

Suriye’nin Süveyda kentinde devam eden çatışmaların ardından Suriye hükümetinden kritik bir adım geldi. Suriye İçişleri Bakanlığı, özel kuvvetleri Süveyda’ya göndermek için hazır olduklarını açıkladı.

Hatay’da Yaralı 11 Yabani Kuş Doğaya Salındı

Hatay’da tedavi edilen 11 yaralı yabani kuş, doğaya başarıyla salındı.

Ovacık’taki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.