ABD doğruladı: Çin savaş uçağı, Hint jetlerini düşürdü

ABD’li Yetkililer Pakistan’ın Hindistan’a Ait Uçakları Düşürdüğünü Açıkladı

ABD’li iki üst düzey yetkili, Pakistan’ın Çin yapımı J-10 savaş uçaklarını kullanarak en az iki Hindistan’a ait savaş uçağını düşürdüğünü Reuters’a bildirdi. Bu olay bölgedeki gerilimi artırırken, Çin’in savaş uçaklarının performansı Batılı rakiplerine karşı önemli bir test oluşturuyor.

ABD kaynaklarına göre, düşürülen uçaklardan biri Fransız yapımı Rafale. Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammad Asif ise üç Rafale tipi uçağın düşürüldüğünü ve toplamda beş Hint jetinin vurulduğunu duyurdu. Yetkililer, operasyonda ABD üretimi F-16 uçaklarının kullanılmadığını belirtti.

Hindistan, uçak kaybını doğrulamazken Pakistan’da “terör altyapısına” karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini iddia etti. Çin yapımı J-10 ve Fransız Rafale uçakları 4.5 nesil savaş jetleri olarak nitelendiriliyor.

Çatışmalar sırasında Hindistan’ın Cammu bölgesinde patlamalar yaşandı. Hint kaynakları bu patlamaları Pakistan kaynaklı insansız hava aracı saldırısı olarak yorumlarken, Pakistan ise 25 Hint dronunu düşürdüğünü öne sürdü.

Çin’in PL-15 füzeleri ve Avrupa yapımı Meteor füzelerinin karşı karşıya gelmesi, küresel savunma çevreleri tarafından yakından takip ediliyor.

Related Posts

Araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişiyi dolandırmışlar!

Sahte araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişiyi dolandırdığı iddia edilen 101 şüpheli, Kocaeli merkezli 28 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı.

CHP’li vekillerden İmamoğlu’na ziyaret: İmamoğlu’ndan yurttaşlara yeni mesaj

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Mersin Milletvekili Gülcan Kış ile Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. İmamoğlu, yurttaşlara gönderdiği notta, “İstanbul’a, İstanbul’un muhafızlarına, 16 milyon hemşehrime selam olsun” dedi.

‘Pervin Buldan’a suikast girişimi’ iddiası: DEM Partili Doğan’dan açıklama geldi

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İmralı Heyeti’nde bulunan Pervin Buldan’ın İtalya’da trafik kazası geçirdiği iddiasını doğrularken “bu herhangi bir suikast girişimi olarak değerlendirilmemeli” dedi.

Beton mikseriyle çarpışan genç kadın öldü

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, beton mikseriyle çarpışan motosikletin sürücüsü Saniye Yılmaz, hayatını kaybetti.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? “9 gün tatil olsun, iki bayram birleşsin” talebi

Turizmciler bu yıl Kurban Bayramı ile Hristiyanlıkta en önemli dini bayramlardan biri olan Pfingsten’in art arda geldiğini belirtip, yoğunluk bekledikleri açıkladı. Sektör temsilcileri, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması ve kararın erken açıklanmasını da istedi.

Alparslan Almanya sınırını geçemedi: İlk çevrilen Türk oldu

Almanya, tüm kara sınırlarında ağır silahlarla destekli polis ekiplerini 12’şer saatle nöbete başlattı. Sınırdan ilk çevrilen 24 yaşındaki Türk genci Alparslan oldu. Alparslan, geldiği trenle Avusturya’ya geri gönderilirken, “Biraz dinlenip sonra ne yapacağıma karar vereceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir