Hastalardan hekimlere kadar herkesi ilgilendiriyor: Sağlıkta yeni dönem

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Yeni Sağlık Yasası Değişikliklerini Duyurdu!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacak olan yeni sağlık yasası değişiklik teklifi hakkında önemli detayları paylaştı. Yapılan bu değişikliklerle sağlık alanında önemli adımlar atılacak.

Bakan Memişoğlu, Değişiklikler Hakkında Şunları Söyledi:

Sağlık alanında yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Bakan Memişoğlu, “TBMM’ye sunulan yasa değişikliği teklifi ile çok kısa bir süre içinde sağlık sistemimizde köklü değişiklikler gerçekleşecek. Bu değişiklikler, sağlık hizmetlerimizi ileriye taşıyacak” dedi.

Yapılacak Değişiklikler İse Şunlar:

  • Organ bağışlarında dijital başvuru imkânı sağlanacak ve bağışçının kararı esas alınacak.
  • Özel hastane kadrosunda çalışan hekimler, iki farklı sağlık kuruluşunda hizmet verebilecek ve kazançlarına yansıması sağlanacak.
  • Yeni sağlık meslek tanımlarıyla sağlık hizmetleri güçlendirilecek ve optisyenlerin meslek örgütleri aktifleştirilecek.
  • Hasta ve hasta yakınlarının onayı dijital ortamda alınabilecek, bu da onay süreçlerini hızlandıracak.
  • İlaç tedarik zinciri ve tıbbi cihaz alanlarında denetimler artırılacak ve güvenlik adımları atılacak.

Bakanlığın yönetmelikleri gereği özel sağlık kuruluşlarının tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri daha sıkı takip edilecek ve aldatıcı reklamlara izin verilmeyecek. Ayrıca, tıbbi kenevir ürünlerine ilişkin üretim ve satış süreçleri daha sıkı denetim altına alınacak.

Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı paylaşımlarla da gündemdeki bu konuya dikkat çekti.

Related Posts

Bilecik’te orman yangını: Ekipler seferber oldu

Bilecik’te çıkan orman yangınına havadan ve karadan alevlere müdahalesi sürüyor.

Trump istedi: Netanyahu yolsuzluk davasında erteleme talep etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Turmp’ın paylaşımının ardından “uluslararası ve bölgesel gelişmeleri” gerekçe göstererek yolsuzluk davasına iki hafta ara verilmesini istedi.

Son Dakika… Erdoğan’dan flaş açıklamalar… CHP’li belediyeleri hedef gösterdi, Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’nın Lahey kentindeki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP’li belediyelere yapılan operasyonlara ilişkin, “Belgelerin hepsi ortada. Sadece İstanbul değil, başka illerde de ne yazık ki durum felaket” ifadelerini kullandı.

Son Dakika… CHP Genel Başkanı Özgür Özel Brüksel’de konuşuyor

Son Dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Sosyalist Partisi AB Zirvesi Liderler Hazırlık Toplantısı’nda konuşuyor.

ABD’de “İran nükleer programı gerçekten yok edildi mi?” tartışması sürüyor | CIA Direktörü: İran’ın nükleer tesisleri ciddi hasar gördü

ABD’de “İran nükleer programı gerçekten yok edildi mi?” tartışması sürüyor | CIA Direktörü: İran’ın nükleer tesisleri ciddi hasar gördü

Yeni Hicri yıl bu gece başlıyor, 1447 yılına giriyoruz: Hicri Yılbaşı nedir?

İslam âleminde yeni bir yıl başlıyor. 1447 Hicri yılına bu gece itibarıyla girilecek. Peki, Hicri Yılbaşı nedir, neden önemlidir? İşte Muharrem ayı ve Hicri takvimin anlamı…