Kulis: AKP’de Erdoğan sonrasına hazırlık mı yapılıyor?

Gülsen Solaker: Siyasette Hareketlilik Devam Ediyor

Son günlerde siyasette sertleşme artarken, muhalefetin yanı sıra iktidar kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP, Erdoğan’ı tekrar aday gösterebilmek için uğraşırken, bazı isimler ise Erdoğan sonrası döneme hazırlanıyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyla siyasetin tansiyonu yükselirken, artan kutuplaşmanın sonuçları kulislerde tartışılıyor.

Üsküdar Belediyesi’nden AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Baki, belediye meclisinde istifasını açıkladı. Baki, yaşanan baskılar ve kutuplaşmanın artması nedeniyle AKP’den istifa ettiğini belirterek, Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti ekibinin önemli isimlerinden biriydi.

Ekonomide de son dönemde bazı önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TÜSİAD ziyaretinde yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını eleştirdi. Ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vergi politikalarına karşı çıkarak vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, TÜSİAD ve Yüksek İstişare Konseyi başkanlarına yönelik açılan soruşturmalar gündemdeyken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekonomi kurmayları TÜSİAD’ı ziyaret etti.

Rahatsızlık Siyasi Sonuçlar Doğurabilir mi?

Ankara’da hala beklenen kabine değişikliği ve Meclis Başkanlığı seçimi öncesi gelişmeler üzerinde durulurken, siyaset bilimciler siyasi hoşnutsuzluğun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tartışıyor. Uzmanlara göre, bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurması pek olası görünmüyor.

Siyaset bilimci İbrahim Uslu, AKP’nin içinde farklı düşünen isimlerin bulunduğunu ve bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurmasının zor olduğunu belirtiyor. Yine de, bazı politikalardan rahatsız olanların şikayetlerini açıklamayı tercih etmeyebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Suriye’de dikkat çeken afiş: Şara ve Trump yan yana

Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının yer aldığı, “barış” temalı bir afiş asıldı.