CHP’de Gölge Kabine’ye cumhurbaşkanlığı seçimi ayarı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yeni PM Üyeleriyle Toplantı Yapacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin genel merkezinde CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultay’ında seçilen yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda hem partinin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) oluşturacak hem de geleceğe ilişkin yol haritasını konuşacak.

Bundan sonraki süreç için Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisleri kurulacağı belirten CHP kurmayları “Henüz netleşen bir şey yok ama Gölge Kabine şekil değiştirerek toplumun her kesiminden güçlendirilecek. Altında çalışan uzmanlar olacak. Parti sözcümüzden ayrı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bir iletişim sözcüsü olacak. MYK daha idari kalacak” dedi.

‘UZMANLARIMIZ OLACAK’

İktidara erken seçim çağrısı yaptıklarını anımsatan kurmaylar “Genel başkanımız seçim kampanyası için Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisleri açacağımızı açıklamıştı. Ankara’da Çevre Sokak’taki Parti Okulumuzu Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ne çevireceğiz. Gölge Kabine’nin bir kısmı muhtemelen bundan sonra orada daha fazla vakit geçirecek. Kabinemizde elbette önceki dönemden olan arkadaşlarımız olacak. Ama dışardan insanlar da olacak. Kabinemizi toplumun her kesiminden insanla güçlendireceğiz. Sağlıktan eğitime, yargıdan çalışma hayatına, her bakanlığın alanına göre; o alanda Kabine altında çalışan uzmanlarımız olacak” diyor.

‘KABİNE’NİN DE SÖZCÜSÜ OLACAK’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasını da bu Cumhurbaşkanlığı Ofisleri’nin yürüteceğini aktaran kurmaylar “Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin iletişiminden sorumlu bir sözcüsü de olacak. Bu parti sözcümüzden ayrı bir isim olacak. Ofislerde yürütülecek kampanyayı ve çalışmaları da yine genel başkanımız yönetecek. Kampanya ofislerimiz zamanla yaygınlaşacak” dedi.

Bunların hepsinin şu an plan aşamasında olduğunu da söyleyen CHP kurmayları “PM toplantımızda hepsini değerlendireceğiz. Bunun ardından detayları genel başkanımız kamuoyu ile paylaşacak” ifadelerini kullandı.

Related Posts

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti