Tekirdağ’da 100 Kişi Aynı Anda Kitap Okudu

Tekirdağ’da 100 Kişi Aynı Anda Kitap Okudu: “Ailemle Okuyorum, Geleceğe Işık Tutuyorum”

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’da düzenlenen “Kitaplar Canlanıyor, Ailemle Kitap Okuyorum” etkinliğinde yaklaşık 100 kişi bir araya gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, Cumhurbaşkanı tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi ve Kütüphaneler Haftası kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özgür Parıltı, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın 2025 yılını aile yılı ilan etmesi ile kütüphaneler haftası kapsamında düzenlediğimiz bir etkinlik. ‘Kitaplar canlanıyor, ailemle kitap okuyorum’ etkinliği düzenledik. Okullarımızdan öğrencilerimiz velilerle kitap okuyarak Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim sistemimizdeki sadece akademik başarının üzerine değil, kitap okumanın da önemli bir değer olduğu, en temel olduğu ailece bir etkinlik yapmanın geleceğe bırakılabilecek en temel miras olduğunu işlemeyi düşündük. Bu vesileyle kitapları seven, kitaplarla büyüyen, kitaplarla düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirme yolunda aynı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde olduğu gibi hareket ediyoruz. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve sevgili velilerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Edebiyat öğretmeni Filiz Aksuna da etkinlik hakkında şunları söyledi: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle ‘Kitaplar Canlanıyor’ adı altında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğimizde çocuklarımıza kütüphane sevgisini, kütüphane ortamını tanıtmak, aynı zamanda kitap sevgisini kazandırmak istedik. Kostümlerle kitapların tanıtımı yapıldı, öğrencilerimiz okudukları kitapları arkadaşlarına anlatarak onların da merak edip okumasını sağladı. 2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edilmesi kapsamında da velilerimizin katılımıyla güzel bir birliktelik oluştu. Gelecek yıllarda da bu etkinliğin sürmesini diliyorum.”

Etkinliğe ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kadar veliler ve öğretmenler de yoğun ilgi gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL DAĞ – Kültür Sanat

Related Posts

YÖK becayiş sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm dikkatler YÖK’ün resmi internet sitesine çevrildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen üniversiteler arası karşılıklı yer değiştirme (becayiş) başvurularının sonuçları için gözler Mayıs ayının son günlerine çevrildi. Binlerce üniversite personelinin hayatını doğrudan etkileyecek sonuçlar için açıklamaları araştıran pek çok personel, YÖK becayiş sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. Peki, YÖK becayiş sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o detaylar

Harry Potter dizisinin kadrosu şekilleniyor: Voldemort kim olacak?

Harry Potter dizisinin kadrosu şekilleniyor: Voldemort kim olacak?

2B nedir, ne demek? 2B arazi ne anlama gelir?

2B arazi, Türkiye’de 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesinin B bendine göre tanımlanan ve orman vasfını kaybetmiş arazileri ifade eder. Bu araziler, 31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olan tarla, bağ, meyvelik, zeytinlik gibi tarım alanları veya hayvancılıkta kullanılan araziler ile yerleşim alanlarını kapsar.

BUDO iptal feribot seferi sorgulama 17 Mayıs 2025 | Bugün feribotlar iptal mi, hangi feribot seferleri iptal oldu, feribotlar çalışıyor mu? Açıklama geldi!

Feribotlar iptal mi 17 Mayıs Cumartesi, Marmara’da beklenen yağış nedeniyle gündeme geldi. İstanbul ve Bursa başta olmak üzere Marmara’da bugün kuvvetli sağanak bekleniyor. Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesince İstanbul ile Bursa arasında işletilen deniz otobüslerinin 8 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak. Yapılan duyuru sonrası gözler İDO feribotlar çalışıyor mu? sorusunun yanıtına çevrildi. Vatandaşlar 17 Mayıs İDO BUDO iptal feribot seferlerini internet üzerinden görüntüleyebilecekler. Peki, bugün feribotlar çalışıyor mu? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu? İşte, 17 Mayıs iptal feribot seferi sorgulama ekranı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Doğum izni uzayacak mı 2025? | Doğum izni kaç ay, 1 yıla ne zaman çıkacak? Çalışan annelere doğum izni ne kadar 2025? Teklif Meclis yolunda… Bakan Işıkhan’dan son dakika açıklama!

Doğum izni gün sayısı 2025 son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Çalışan annelerin hem iş hayatında aktif kalmasını hem de çocuk bakımına daha fazla zaman ayırmasını sağlamak amacıyla doğum izni süresinin uzatılmasına yönelik düğmeye basıldı. Zaman zaman gündeme gelen Doğum izni artırılacak mı? sorusuna yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile, iş ve yaşam dengesinin sağlanması açısında yeni düzenleme yapılacağına dikkat çekerek, “Doğumda izinlerin artırılması ve işçi-memur arasındaki ayrımı giderici yönde çalışmalarımıza başladık.” dedi. Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Peki, doğum izni uzayacak mı, kaç ay olacak? Çalışan annelere doğum izni 1 yıla ne zaman çıkacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? Sağlık Bakanlığı 3 bin 658 sürekli işçi alımı kura çekimi tarihi belli oldu: İŞKUR temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, aşçı kura sonuçları sorgulama ekranı bilgisi!

Sağlık Bakanlığı 3 bin 658 işçi alımı kura sonuçları için geri sayım başladı. Bakanlığa bağlı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 3.658 sürekli işçi alımı başvuruları 5 Mayıs-9 Mayıs 2025 tarihinde İŞKUR üzerinden tamamlandı. Klinik Destek Elemanı, Güvenlik Görevlisi ve Temizlik Görevlisi kadroları için gerçekleşen başvuruları olumlu olan adaylar kura çekimine katılacak. Sağlık Bakanlığı 3 bin 658 sürekli işçi alımı noter kurası Ankara’da gerçekleşecek. Gözler şimdi sonuç ekranı iscisonuc.saglik.gov.tr’de. Peki, Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kurası ne zaman, sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte, 2025 ŞKUR Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekilişi tarihi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.