Minik Patiler Kliniği birçok cana umut oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımları ve hizmetlerinin yanı sıra toplum sağlığına ve hayvan haklarına yönelik çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Sokak kedilerinin kontrolsüz üremesi, popülasyon artışına ve kediler arasında bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olabilirken kısırlaştırma çalışmaları hem hastalıkların önlenmesine hem de insan-hayvan etkileşiminin daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlıyor. Sokak kedilerin kısırlaştırılması ve yaralı kedilerin tedavi hizmetlerinin yürütüldüğü Minik Patiler Kliniği’nde, yapılan kısırlaştırma çalışmaları ile popülasyon da kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Minik Patiler Kliniği’nde, bugüne kadar 3 bin 250 sokak kedisinin kısırlaştırma işlemi tamamlandı. Ayrıca, yaralı ya da hasta olan yüzlerce sokak kedisi de tedavi edildi, birçok kedi de sahiplendirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Minik Patiler Kliniği’nde Veteriner Hekim olarak görev yapan Suzan Korkankorkmaz, klinikte sahipsiz sokak kedilerine hizmet verildiğini söyledi. Korkankorkmaz, “Burada, hasta ve tedavi altına alınması gereken ya da yaralı olan kedilere hizmet veriyoruz. Kliniğimizde ayrıca, kısırlaştırma işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız kısırlaştırma işleminin ardından kedileri kontrol altında tutarak, iyileşme sürecini de takip ediyoruz. Kısırlaştırılan ve sağlık durumu iyi olan kediler doğal ortamlarına bırakılması için bize getiren vatandaşlara teslim ediliyor. Kliniğimizin açıldığı günden bugüne kadar 3 bin 250 kedinin kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Kısırlaştırma çalışmalarının, hem sahipsiz hayvanların yaşam kalitesini artırdığını hem de kontrolsüz popülasyon artışını engelleyerek şehirde daha sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturduğunu vurgulayan Korkankorkmaz, çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

“Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız bize başvuru yapabilir”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Minik Patiler Kliniği’nde hayvan sahiplendirme de yapıldığını ifade eden Suzan Korkankorkmaz, “Kliniğimize gelen ve tedavileri yapılan kedilerin sahiplendirme işlemlerini de yapıyoruz. Bize gelen kediler, bakımlarının yapılması ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından, isteyen vatandaşımız olursa sahiplendirmesini gerçekleştiriyoruz. Kedi sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız, gerek kliniğimize gelerek gerekse de 0530 327 12 87 numaralı telefonu arayarak hem bilgi alabilir hem de hayvan sahiplenebilir” diye konuştu.

Related Posts

Elektrikle balık avında facia: 24 yaşındaki recep öldü

Muğla’da çayda arkadaşları ile birlikte elektrik ile balık avlayan genç akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Trablus’tan Türkiye’ye giriş yapacak! Nefes almak bile zorlaşacak

Trablus üzerinden gelen çöl tozlarının, bugün öğleden itibaren Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.

DMM: Özgür Özel’e saldıran kişinin GBT’sinin silindiği iddiaları doğru değil

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Özgür Özel’e saldıran ve daha önce kasten cinayetten hüküm giyen S.T.’nin GBT’si silinmiş’ şeklindeki iddialar doğru değildir” denildi.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Hindistan saldırısı sonrası Pakistanlılar stok yapmaya başladı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi.

BM’den dikkat çeken insani gelişmişlik raporu: Dünya son 35 yılın en düşük seviyesinde

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yayımlanan “Bir Tercih Meselesi: Yapay Zeka Çağında İnsanlar ve İhtimaller” başlıklı 2025 İnsani Gelişme Raporu, küresel insani gelişmedeki ilerlemenin son 35 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu. Rapora göre Türkiye, “çok yüksek insani gelişme” kategorisindeki konumunu korudu.