İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kayseri’de bir dizi ziyarette bulundu, partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katıldı.
“ALLAH SÖYLETTİ SENİ”
Dervişoğlu, Tomarza ilçesinde ziyaret sırasında bir esnaf tarafından yöneltilen “Altılı masada var mısınız, yok musunuz?” sorusuna, “Sahibi olmadığım hiçbir masanın sandalyesi olmam” yanıtını verdi.
Aynı esnafın, “Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı oluyor da siz neden olmuyorsunuz? Halk sizi istiyor. Dürüstlüğünüzden dolayı istiyor.” sorusuna ise “Allah söyletti seni. İnşallah. Hayalleri olanlarla ilgili olumsuz bir şey söylemeyelim. O bize uygun olmaz” ifadeleriyle cevap verdi.
“ARTIK İYİ PARTİ’DEN KOLAY KOLAY TRANSFER YAPAMAZLAR”
Kentteki bir otelde düzenlenen partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na da katılan Dervişoğlu, burada yaptığı konuşmada, İYİ Parti’den istifa eden milletvekillerine gitmemeleri yönünde hiçbir şey söylemediğini dile getirdi.
Bu tavrıyla seçmenden tepkiler de alabileceğini belirten Dervişoğlu, şöyle konuştu:
“Vatandaşlarımız istifaların nasıl ve neden olduğunu benden iyi biliyor. Vatandaşlar belki de benden bu istifalara karşı sert bir tepki bekledi. Ben partimizden giden hiç kimseye olumsuz bir şey söylemedim. Ben söylemedim ama milleti de susturamam. Bu partiye gönül verenlerin emek ve çabasıyla, onların verdiği helal oylarla TBMM’ye gitmişken vatandaşın verdiği oyu siyasi namus sayacaksın. Şunu da söylemek istiyorum. Artık İYİ Parti’den kolay kolay milletvekili transferi yapamazlar çünkü gidenler gitmiştir. Giden hiç kimseye de gitmesini engellemek için bir tek cümle bile kurmamışımdır.”
“BOŞANMA, İNTİHAR, SANAL KUMAR…”
Siyasilerin asıl konuşmaları gerekenleri konuşmadığını söyleyen Dervişoğlu, şunları kaydetti:
“Boşanmalar arttı. İntiharlar arttı. Sanal kumar belası bütün gençleri sardı. Reddi miraslar arttı. Siyasetin konuşması gereken aslında bunlardır. Türkiye’nin gerçeklerini konuşup anlatmak üzere Anadolu yollarına çıkmış bulunuyoruz. Biz Türk milletinin derdiyle dertlenmek için yollardayız. Gerekirse 85 milyon vatandaşımızla el sıkışmak ve kucaklaşmak için yolculuğumuzu sürdürmeye devam edeceğiz ama bunu ben tek başıma yapamam. Yanımda sizlerin yani dava arkadaşlarımın olması gerekiyor.”
More Stories
Hayvanat bahçesinden ölümcül çağrı: “Zehirli örümcekleri yakalayıp getirin”
Uşakspor’da Hedef Üst Lige Yükselmek
Emeklinin ‘kıyma’ umudu… Et ve Süt Kurumu’nda sabah 5’te sıra: ‘Sabır kalmadı’