Emek Partisi, grevdeki Green Transfo önünde kampanya başlattı

Emek Partisi’nin Yeni Kampanyası: Barajsız Sendika, Yasaksız Grev, Güvenceli İş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 16 milyon 864 bin 733 işçiden sadece 2 milyon 524 bin 547’si sendika üyesi. Sendikalı işçilerin yalnızca %5’i sözleşmeli çalışabiliyor.

Emek Partisi Genel Merkezi, bu verilerin ardından “Barajsız sendika, yasaksız grev, güvenceli iş” sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanya, Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin 37 gündür grevde olduğu Kocaeli Çayırova’daki Green Transfo önünde geniş bir katılımla başlatıldı.

Grev alanında EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan, Birleşik Metal-İş, Türk-İş’e bağlı TEKSİF, Petrol-İş üyesi Novares işyeri temsilcileri, DİSK/Genel-İş, DİSK Emekli-Sen, Basın-İş ile Emek Partisi Kocaeli, Gebze, Darıca, Körfez ve Tuzla üye ve yöneticileri de yer aldı.

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan: İşçi Sınıfının Kazanımlarını Hedefe Koyan Saldırı

“Barajsız sendika yasaksız grev”, “Grev haktır yasaklanamaz”, “İş ekmek özgürlüktür” ve “Green işçisi yalnız değildir” sloganları atıldığı ziyarette konuşan EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “Türkiye’de son birkaç yıldır işçi sınıfımız yakın tarihin en büyük saldırılarından biriyle karşı karşıya.” dedi.

Aslan, “Yasalarda olan ama silikleştirilen iş güvencesini yeniden kazanmak istiyoruz. İş cinayetlerinde ölmemek için, açlık sınırının altında ücretle çalışmamak için, angarya, esnek ve güvencesiz çalışmaya karşı güvenceli iş için yola çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sendika Temsilcileri de Oradaydı

Ardından, Birleşik Metal-İş Genel Eğitim Sekreteri Özcan Atmaca, Green Transfo baştemsilcisi Savaş Sünbül, DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Ali Sönmez, Teksif Genel Başkan Danışmanı, Bölge Sorumlusu Binali Tay, Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü Araştırma Görevlisi Ömer Faruk Özdemir de konuşmalar gerçekleştirdi ve program sona erdi.

Related Posts

Trump’tan yeni vergi kararı: Yüzde 100 çıkarma talimatı verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

İran’da artan fabrika yangınları dikkati çekiyor: Sabotaj mı yapıldı?

İran’da fabrika yangınları ve çeşitli tesislerdeki patlamalar dikkati çekerken, yetkililer sabotaj iddialarını reddediyor.

Yeni yargı paketi çalışması: Trafik saldırganlarına ve alkollü sürücülere hapis cezası geliyor

Taslağını Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yargı paketi üzerinde AK Parti Meclis Grubu’nun çalışmaları sürüyor. İlerleyen Günlerde Meclis Başkanlığına sunulması beklenen teklifte, trafiği tehlikeye sokan ve alkollü araç kullananlara hapis cezası getirilmesi gibi başlıklar yer alıyor.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

Atık madde yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Şanlıurfa’da çıkan atık yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Cemil Tugay, Özgür Özel ile bir araya geldi: ‘Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle…’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstanbul’da CHP lideri Özgür Özel ile bir araya geldi. Özel’in uğradığı saldırıya tepki gösteren Tugay, “Özgür Özel’e yapılan alçakça saldırıyı en sert biçimde kınıyorum. Bu saldırı yalnızca partimizin saygıdeğer Genel Başkanına değil, partimizin değerlerine, demokrasimize ve toplumsal barışımıza yöneliktir. Şiddeti meşrulaştıran söylemlerle bu hale getirilen ortam, artık derhal sona erdirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir