Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

Hükümetin düştüğü Hollanda’da seçim tarihi belli oldu

Bu hafta başında aşırı sağcı PVV partisi lideri Geert Wilders’ın koalisyondan çekilmesinin ardından Hollanda’da Başbakan Dick Schoof liderliğindeki hükümet düştü. Hükümetin düştüğü ülkede genel seçimlerin 29 Ekim’de yapılacağı duyuruldu. Konuya …

Amerika’da kurban bayramını tatil eden ülke dikkat çekti

Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelerde Kurban Bayramı tatili doğal karşılanırken, bu yıl Güney Amerika’dan bir ülkenin, Kurban Bayramı’nı resmen tanıyarak Müslüman çalışanlara izin vermesi dikkat çekti.

Kuzey Kore gemi kazası: Alabora olan destroyer yeniden dik konuma getirildi

Kuzey Kore, fırlatma töreni sırasında alabora olan destroyerin yeniden dik konuma getirildiğini duyurdu.

Trump: Çin Devlet Başkanı Şi, anlaşma yapması son derece zor biri

Trump: Çin Devlet Başkanı Şi, anlaşma yapması son derece zor biri

Saray’da sürpriz görüşme: Erdoğan, DSP Genel Başkanı Aksakal’ı kabul etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı kabul etti. Saray’daki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Bakanlık uyarısı çare olmadı: Binlerce veli hastaneye koştu

Kurban Bayramı ve yaz tatili arasında yaklaşık 2 haftalık süre kalması, binlerce velinin iki tatili birleştirmek için çocuklarına rapor almaya çalışmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tüm uyarılarına rağmen aileler, hastanelere akın etti.