Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü artık bir mahalle haline geliyor

Bartın’ın merkezine bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçiş için yapılan referandumda köy halkı kararını verdi. Daha önceki iki referandumda ‘hayır’ oyu çıkan köy, bu sefer ‘evet’ diyerek mahalle statüsüne geçme kararı aldı.

Toplamda 661 seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandumun sonuçlarına göre, Eskihamidiye’nin mahalle olması için belediye meclisinin alacağı kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Valilik tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu süreçler tamamlandıktan sonra Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacaktır.

Köy halkı için tarihi bir öneme sahip olan referandum, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanırken, bundan sonraki süreçler de titizlikle takip edilecektir.

Related Posts

Ankara’da 5 katlı binada yangın

Ankara’da 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

‘Kontrollü yıkım’da panik anları! ‘Kurtlar Vadisi’ oyuncusunun evi hasar aldı

İstanbul Güngören’de kentsel dönüşüme giren binanın ‘kontrollü yıkımı’ esnasında yan taraftaki binanın iki dairesinde hasar oluştu. Hasar gören bina hakkında daha önce yıkım kararı olduğu öğrenilirken söz konusu bir dairenin Kurtlar Vadisi, Seksenler ve Şahane Damat gibi dizilerde rol alan oyuncu Orhan Yaylacıkoral’a ait olduğu ortaya çıktı.

Bingöl’de otomobiller çarpıştı: 8 yaralı

Bingöl’de otomobillerin çarpışması sonucu 2’si çocuk 8 kişi yaralandı.

Somali’de askeri helikopter alev alarak havaalanına düştü

Somali’deki Aden Adde Uluslararası Havalimanı’nda bir askeri helikopterin inişi sırasında düştüğü bildirildi. Düşen helikopterin Afrika Birliği’ne (AU) ait olduğu kaydedildi.

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.