bursa kendi havayoluna ucuyor kQCuklGL.jpg

Bursa kendi havayoluna uçuyor

Bursa, kendi havayolu hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. Yenişehir Havalimanı’nın daha etkin kullanımı ve kente yeni uçuş hatlarının kazandırılması için yapılan toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi.

Bursa, uzun yıllardır gündemde olan kendi havayolu hedefinde somut adımlar atıyor. Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan direkt uçuşlar ve bölgesel bağlantılar için hazırlıklar başladı.

Bursa Hava Yolları Çalışma, İstişare ve Gelişim Grubu’nun düzenlediği “Bursa’nın Yeni Vizyonu: Bursa Havaalanı/Havayolları” toplantısı, Almira Hotel’de gerçekleştirildi.

Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Hava Yolları çalışma grubunun uzun süredir şehir için kapsamlı bir hazırlık yaptığını belirterek, “Biz Bursa’ya gönül vermiş aktivistlerle birlikte bu süreci başlattık. Nereden geldik, neredeyiz ve nereye gitmek istiyoruz sorularının yanıtını artık kamuoyuyla paylaşma zamanı geldi” dedi.

“HIZLI TREN BAĞLANTILARIYLA HAVALİMANI EN DOĞRU LOKASYON”

Bursa Yenişehir Havalimanı’nın konumu ve potansiyeliyle ilgili geçmişte yapılan tartışmalara da değinen Esgin, şu ifadeleri kullandı:

“Evet, 30 yıl önce havaalanının yeri tartışmalıydı. Ama bugün itibarıyla Bursa’nın ulaşım ağları, raylı sistem ve hızlı tren bağlantılarıyla burası en doğru lokasyon haline geldi. Bursa artık geçmiş tartışmaları değil, geleceği konuşmalı.”

“BURSA MERKEZLİ UÇUŞLAR HEDEFLENİYOR”

Esgin, Bursa Hava Yolları Çalışma Grubu’nun amacının şehir merkezli uçuşları yeniden başlatmak olduğunu belirterek, “Bu illaki Bursa’da bir hava yolu şirketi kurmak anlamına gelmiyor. Türkiye’de veya yurt dışında faaliyet gösteren bir hava yolu şirketiyle iş birliği yaparak Bursa merkezli uçuşları başlatmak istiyoruz” dedi.

“BURSA HAVACILIKTA BÖLGESEL MERKEZ OLABİLİR”

Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan eski THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise, Bursa’nın coğrafi konumu, sanayi gücü ve turizm potansiyeliyle bölgesel bir hava taşımacılığı merkezi olabileceğini vurguladı. Aycı, “Bursa hem sanayi hem turizm hem de sağlık turizmi açısından Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden biri. Bu şehir, doğru stratejiyle bölgesel hava taşımacılığında öncü olabilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir